VLN

VLN: Amateurs verslaan professionals. Snelheidsovertreding kost Mercedes GT3 de zege

De Duitse Busch brothers wisten met hun privé-ingeschreven Audi R8 LMS Ultra de professionals te verslaan. In de achtste VLN-wedstrijd pakten zij de overwinning nadat de leidende AMG Mercedes GT3 met een sanctie bestraft werd.

Tekst Willem J.Staat
Foto's VLN/Mercedes

Start VLN
Schitterend weer en een schitterende VLN wedstrijd op de Nürburgring.

Amateurs verslaan professionals. Snelheidsovertreding kost Mercedes GT3 de zege
Een onverwachte overwinning voor Dennis en Mark Busch nadat de leidende AMG Mercedes GT3 wegens een snelheidsovertreding(inhalen onder geel) bestraft werd. De Walkenhorst BMW Z4 GT3 van de combinatie Michaela Cerruti/Jess Krohn/Felipe Fernades Laser eindigde als derde. Aan het eind van de wedstrijd bedroeg het verschil tijdens de kwalificatie in de Top 10 slechts 6.497 seconden. Overigens liet Thomas Jäger met een tijd van 8.01881 de snelste Nordschleife rondetijd van dit jaar noteren.

Busch
Prachtige overwinning voor de Duitse Busch brothers.


Mark Busch: "Eindelijk onze tweede overwinning. Voor ons verliep het eigenlijk perfect. Dennis Busch: " Na een zesde en een derde plek in de vorige races zijn we er nog eens extra voor gaan zitten. Omdat we in het verkeer vastzaten hebben wij ons eerste stop wat eerder uitgevoerd. Daarna hadden we vrij baan en konden constant snelle rondetijden laten noteren."

Bij AMG was men niet ontevreden. Ontwikkelingsrijder Thomas Jäger: "We hebben de eerste plek verloren maar de tweede gewonnen. Al in de kwalificatie ging het bij ons fantastisch. Die rondetijd was top en absoluut op de limiet. De ontwikkeling die aan de SLS AMG GT3 gedaan is volledig in de nieuwe GT3 verwerkt. Wij zijn optimaal onderweg."

Felipe Fernandes Laser: "Wij zijn erg verheugd opnieuw op het podium te staan. Meer zit er in de Z4 GT3 niet meer. Ik heb mij erop georiënteerd om aan de Mercedes GT3 aansluiting te vinden en dit is mij gelukt. Ons snelheid is goed. Er staan nog twee races op de kalender en wij willen zeker nog een overwinning"

Mercedes-AMG GT3 Test 3
De AMG Mercedes GT3 verspeelde de overwinning.

Achter het Toptrio eindigde de Haribo SLS AMG Mercedes GT3 van de combinatie Mike Stursberg en Uwe Alzen als vierde gevolgd door de Frikadelli Porsche 911 GT3 R van de combinatie Abbelen/Schmitz/Huisman. In de Porsche Cup klasse ging de overwinning na een spannende strijd naar de combinatie Adam Osieka/Steve Jans in een Getspeed Porsche. De V6 klasse werd zelfs door een fotofinish beslist en hier ging de overwinnning naar de combinatie Claudius Karch/Ivan Jacoma met een Porsche Cayman. Dirk en Tim Groneck pakten met hun vertrouwde Clio wederom de klasse-overwinning staan in de tussenstand van het kampioenschap nog steeds als eerste genoteerd. Over twee weken vindt op 17 oktober de voorlaatste wedstrijd plaats.

Mercedes-AMG GT3 Test 2
Mooie tweede plek voor Yelmer Buurman, hier samen met Jan Seyffarth en Thomas Jäger op het podium.


Top 10 Provisional
1. #44 Twin Busch Motorsport / Busch, Busch (Audi R8 LMS Ultra) 4 Uur
2. #16 AMG GT3 Test Team / Jäger / Seyffarth, Buurman (Mercedes-AMG GT3)
3. #36 Walkenhorst powered by Dunlop / Cerruti, Krohn, Laser (BMW Z4 GT3)
4. #8 Haribo Racing / Alzen, Stursberg (Mercedes-Benz SLS AMG GT3)
5. #30 Frikadelli Racing / Abbelen, Schmitz, Huisman (Porsche GT3 R)
6. #33 Car Collection Motorsport / Heyer, Arnold, Scheerbarth (Mercedes AMG SLS GT3)
7. #154 Wochenspiegel Team Manthey / Weiss, Krumbach, Kainz (Porsche 911 GT3 RSR)
8. #92 Manthey Racing / Breuer, Christensen, Cairoli (Porsche 911 GT3 Cup MR)
9. #58 Black Falcon Team TMD Friction / Eng, 'Gerwin' (Porsche 911 GT3 Cup)
10. #112 RTR Raceunion Teichmann Racing / Hennerici / Menzel (Porsche 911 GT3 Cup)
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet