Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formula 4

Formule 4: Zware crash overschaduwt Race 2. Beckmann beste Rookie

De tweede ADAC Formule 4 wedstrijd werd door de nodige safetycarfases ontsierd en de wedstrijd leek na een aantal dramatische herstarts dan ook nauwelijks op gang te komen. In de laatste ronde ging het fout tussen de Mücke Motorsport teamgenoten David Beckmann en de Brit Lando Norris waarbij laatsgenoemde na een salto mortale voor de Mercedes-tribune vrijwel ongedeerd bleef.

Tekst en Foto's Willem J. Staat

2015 Voor de crash
De beide Mücke Motorsport teamgenoten kort voor de crash.


Zware crash overschaduwt Race 2. Beckmann beste Rookie
De tweede wedstrijd werd door te vele incidenten ontsierd. In de allerlaatste ronde ging het voor de Mercedes-tribune mis tussen David Beckmann en de Brit Lando Morris die een gigantische salto mortale maakte maar gelukkig ongedeerd bleef. De Brit werd wel ter observatie in het ziekenhuis opgenomen.

Beckmann: "Ik ben verheugd over mijn eerste zege maar dit had ik mij toch iets anders voorgesteld. We hadden een mooi duel. Vanaf een vijfde startplek had ik een goede start en kon na de tweede safetycarfase zelfs de leiding nemen. Maar omdat we even snel waren bleef Lando mij op de hielen zitten maar kwam steeds weer in mijn slipstream terug."

2015 M Dienst R12
Kampioen Marvin Dienst ging in de tweede race al in de eerste ronde in de fout.

Joey Lawson behaalde voor het team van Frits van Amersfoort een keurige derde plek. Joey Lawson: "Een werkelijk goed resultaat zeker omdat ik mijn start verknoeide. Ik lag zelfs even aan de leiding. Maar door de vele safetycars en neutralisaties kwam je eigenlijk niet echt aan racen toe. In de stand van het vicekampioenschap heb ik een mooie sprong vooruit gemaakt en zondag start ik vanaf pole position. Ik maak er goede kans op want mijn naaste concurrent staat zeventiende. Job van Uitert eindigde als twaalfde terwijl Janneau Esmeijer al in de eerste ronde uitviel.

2015 Crash Carry
Er vielen de nodige schades te noteren. Kim Luis Schramm probeert op de versnellingsbak verder te rijden. Dit lukt natuurlijk niet.


Uitslag
1. D. Beckmann ADAC Formule 4 powerd by Abarth 13 ronden
2. L. Norris ADAC Formule 4 powered by Abarth +0.250 secs.
3. J. Mawson ADAC Formule 4 powered by Abarth + 0.735 secs
4. M. Dienst ADAC Formule 4 powered by Abarth + 1.193 secs.
5. M. Schumacher ADAC Formule 4 powered by Abarth +1.640 secs.
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet