GT

GT: Verrassende Audi-zege voor Rahel Frey/Philip Geipel. Titelkandidaten crashen

In een wedstrijd waarbij de beide titelkandidaten Sebastian Asch en Christian Engelhart zich direct bij de start elimineerden was de YACO Racing Audi R8 LMS Ultra van Rahel Frey en Philip Geipel de lachende derde. Voor het eerst pakten Frey en Geipel de overallzege op Hockenheim de overallzege dit seizoen.

Tekst en Foto's Willem J. Staat

2015 Frey
Beslissend moment. Rahel Frey neemt de leiding van Luca Stolz over.


Verrassende Audi-zege voor Rahal Frey/Philip Geipel op Hockenheim
In een chaotisch verlopen wedstrijd elimineerden de titelkandidaten Asch(Zakspeed Mercedes SLS AMG GT3) en Engelhart(Schütz Motorsport Porsche 911 GT3) zich al in de eerste ronde. Direct bij de start ging het al fout toen de Corvette van Patrick Assenheimer en debutant Nicolas Makschin crashten. Halverwege de eerste ronde deed zich het bewuste incident tussen Asch en Engelhart voor. Ook de HP Mercedes SLS AMG GT3 van Schneider/Prozyck en de KFZ Audi R8 LMS Ultra van Stoll/Basseng waren hierbij betrokken. In de kampioensschapsstand was de Schubert BMW Z4 GT3 van Spengler/Baumann de lachende derde. Voor Schubert had er misschien nog iets meer ingezeten indien de rijderswissel wat vlotter was verlopen. Bij Schubert heeft men nog slechts 12 punten achterstand op de Zakspeed SLS AMG Mercedes GT3. De beslissing valt dus morgen. De race moest zelfs even met Code Rood onderbroken worden.

2015 Engelhart
De titelkansen voor Engelhart/Bachler werden aardig gereduceerd.

Aanvankelijk nam de HTP Bentley van Luca Stolz de leiding. Met een schitterende inhaalmanoeuvre ging Rahel Frey in de haarspeldbocht achter op het circuit aan Stolz voorbij. De HTP Bentley viel na vier ronden met een motorbrandje uit. Na het uitvallen van Stolz kwam Rahel behoorlijk onder druk van Nico Verdonck te staan.

2015 Verdonck
Goed optreden van Verdonck/Kechele met de Lambda GT40.

Bij de verplichte pitstop kreeg het YACO Team een beetje lucht maar Philip Geipel kwam in de slotfase nog behoorlijk onder druk te staan van Clemens Schmid in de HTP Bentley. De C.Abt Racing Audi R8 LMS Ultra van de combinatie Stefan Wackerbauer/Kelvin van der Linde eindigde als vierde en hebben in de tussenstand van het kampioenschap een achterstand van 19 punten op de Zakspeed-combinatie Asch/Ludwig. In het teamklassement hebben alleen Zakspeed en BMW Sports Trophy Team Schubert nog kans op de titel. De Lamba Ford GT40 van Verdonck/Kechele eindigde bij zijn comeback als zevende. "Jammer we hebben er hier nog 25 kg ballast bijgekregen. Vooral die eerste start was goed." aldus Verdonck.

Spengler
De Schubert BMW Z4 GT3 van de combinatie Spengler/Baumann verichtte goed werk in Hockenheim. Zelfs BMW kan nog kampioen worden.

De Callaway Corvette-combinatie Wirth/Keilwitz eindigde na een turbulente wedstrijd toch nog indrukwekkend als vijfde. Kort na de herstart werd Wirth door de collega-Corvette van Remo Lips aangetikt en ging in de rondte. In het Gentlemen klassement ging de zege naar de MRS GT-Racing Nissan GTR van Florian Strauss/Marc Gassner. Zij behaalden bij de Gentlemen hun derde seizoensoverwinning. Overigens verscheen de tweede MRS Nissan van Jöst/Scholze op Hockenheim niet aan de start. Na de crash op Zandvoort kampte het team nog steeds met problemen. Bij de Gentlemen is de titelstrijd eveneens nog volledig open. Hier gaat de strijd tussen de MRS Nissan GTR van Strauss/Gassner en Andreas Weisshaupt/Christer Jöns.

2015 KFZ Audi R8 Duw
De KFZ Teile 24 Audi R8 LMS Ultra wordt door de Corvette van Lips aangetikt.

Uitslag
1. Rahel Frey/Philip Geipel (YACO Racing-Audi R8 LMS ultra), 30 Ronden
2. Clemens Schmid/Fabian Hamprecht (Bentley Team HTP-Bentley Continental GT3), +3,692 Sec.
3. Stefan Wackerbauer/Kelvin van der Linde (C.Abt Racing-Audi R8 LMS ultra), +8,040 Sec.
4. Bruno Spengler/Dominik Baumann (BMW Sports Trophy Team Schubert-BMW Z4 GT3), +9,709 Sec.
5. Andreas Wirth/Daniel Keilwitz (Callaway Competition-Corvette Z06.R GT3), +10,819 Sec.
6. Daniel Dobitsch/Edward Sandström (kfzteile24 MS RACING-Audi R8 LMS ultra), +13,262 Sec.

2015 Geipel Frey
Grote vreugde bij Philip Geipel en Rahal Frey na hun verrassende ADAC GT Masters-overwinning.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet