WTCC

WTCC: Muller wint tweede race voor Tarquini, Catsburg snel klaar

150927 WTCC R2 Start
Start met Valente, al met schade, voor López en Loeb

De overwinning in de tweede race in Sjanghai ging naar Citroën-rijder Yvan Muller, waarmee het Franse merk beide races in China won. Gabriele Tarquini scoorde voor Honda de tweede plaats, gevolgd door het Citroën-duo López en Loeb. Voor Nick Catsburg was de race na de eerste ronde ten einde, Tom Coronel kon na het ongeval in de eerste race niet van start gaan.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: FIA WTCC/DPPI


Na de schade in de eerste race was het veld gereduceerd tot 14 auto's. Tarquini pakt de leiding, maar Valente heeft de betere exit uit bocht één en neemt de leiding over. Tarquini tikt de Chevrolet van de Fransman meerdere malen aan, waarop Valente in de rondte gaat. Tarquini leidt voor Muller, Loeb, López, Huff en Filippi. Catsburg rijdt aan het eind van de eerste ronde de pits in, waarmee de strijd voor hem ten einde is. Ook Volante moet de race voortijdig staken.

In het middenveld wordt leuk gestreden, waarbij Bennani een aantal posities moet prijsgeven. Tarquini bouwt vooraan een relatief comfortabele voorsprong op: in de zesde ronde rijdt de Italiaan 1,42 seconde voor Citroënrijder Muller. Daarachter López, Loeb, Huff, Monteiro, Ma, Bennani, D'Aste en Lapierre.

In de strijd om de twaalfde plaats komt Michelisz meer en meer onder druk van Demoustier. In de negende ronde passeert Muller Tarquini en neemt daarmee de leiding over, terwijl ook López probeert om de Italiaan te passeren. Tarquini kan vooralsnog zijn positie behouden, terwijl Muller profiteert van het duel en een aardige voorsprong kan opbouwen. López probeert alles wat hij in huis heeft, maar Tarquini laat zich niet gek maken. Zo wint Muller voor Tarquini, López, Loeb, Huff, Monteiro, Ma, Bennani, Lapierre en Filippi.

150927 WTCC R2 podium

Uitslag:
1. Yvan Muller (Fra), Citroën C-Elysée WTCC, 14 r.
2. Gabriele Tarquini (Ita), Honda Civic WTCC, op 2,659
3. José-María López (Arg), Citroën C-Elysée WTCC, op 2,684
4. Sébastien Loeb (Fra), Citroën C-Elysée WTCC, op 6,079
5. Rob Huff (GBr), Lada Vesta WTCC, op 8,366
6. Tiago Monteiro (Por), Honda Civic WTCC, op 11,224
7. Mehdi Bennani (Mar), Citroën C-Elysée WTCC, op 14,339
8. Ma Qing Hua (Chn), Citroën C-Elysée WTCC, op 15,378
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet