NASCAR

NASCAR: Kyle Busch en Matt Kenseth racen als aartsrivalen in Xfintiy Chicagoland

De JGR Toyota-coureurs Kyle Busch en Matt Kenseth raceten als aartsrivalen om de zege op Chicagoland. Uiteindelijk pakte Busch bij het dubbelen van een achterblijver in de voorlaatste ronde de overwinning.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

2015 Doughnut Chicagoland
Schitterende zege van Kyle Busch op Chicagoland. Busch en teamgenoot Kenseth brachten het publiek werkelijk op de banken.


Busch en Kenseth racen als aartsrivalen in Xfintiy Chicagoland
Wat een spektakel op Chicagoland. De beide JGR Toyota's van Kyle Busch en Matt Kenseth waren in de Xfinty-wedstrijd een klasse apart. Alleen al tussen de 176e en 178e ronde wisselde de kop driemaal. In de 199e ronde ging Kenseth wederom aan zijn teamgenoot voorbij. Bij het inhalen van een achterblijver pakte Busch de leiding terug terwijl Kenseth iets aan momentum verloor. Busch kon iets afstand nemen en behaalde zijn vierde seizoensoverwinning en een 74e recordzege. Na afloop werd echter wel geconstateerd dat de rijhoogte van de No 20 Toyota van Busch niet geheel conform was. Mochten er sancties komen dan worden die dinsdag bekend gemaakt. NASCAR heeft de auto in ieder geval voor nader onderzoek, in haar eigen Technologisch Centrum in Concord, de auto in beslag genomen.

Na de 178e ronde dacht Busch dat hij de wedstrijd volledig onder controle had. "Nadat ik hem had ingehaald dacht ik even dat ik adem kon halen. Maar toen kwam hij toch weer terug! Toen moest ik weer terugvechten. Hij kwam weer terug. Toen hij Turn 4 momentum verloor ben was het voorbij. Maar wat een schitterende wedstrijd. Ik heb ervan genoten!"

Matt Kenseth dacht over de snelste auto te beschikken maar was duidelijk teleurgesteld over de uitkomst. Matt Kenseth: "Vanavond had ik de beste auto en werd door een betere coureur verslagen. Het zou beter geweest zijn als achterblijver John Wes Townley geen invloed op de uitkomst van de race had gehad. Chase Elliott die een ronde achter lag was erg hoffelijk en gaf ons voldoende ruimte. Hij begreep hoe dat wij tegen elkaar aan het racen waren."

2015 Start Chicagoland
Busch en Kenseth gaven de concurrentie het nakijken.

Darrell Wallace Jr. reed met een uitgekookte brandstofstrategie en perste werkelijk de laatste druppel brandstof na zijn laatste stop 67 ronden eerder het laatste uit zijn auto. Het was tevens zijn beste seizoensresultaat. Daniel Suarez eindigde als zesde. Beiden strijden om de Xfintiy Rookie titel dit jaar.

Wallace: "De rookietitel heb ik niet bepaald in mijn gedachten maar het is goed dat ik hem bij de herstarts af en toe passeer. Zolang ik voor hem eindig blijft het tot het eind van het seizoen een mooi gevecht." In de rookiestrijd heeft Suarez een voorsprong van 26 punten op Wallace Jr.

Uitslag
1. Kyle Busch Toyota 200 ronden
2. Matt Kenseth Toyota 200 ronden
3. Darrell Wallace Ford 200 ronden
4. Paul Menard Chevrolet 200 ronden
5. Ty Dillon Chevrolet 200 ronden
6. Daniel Suarez Toyota 200 ronden
7. Chris Buescher Ford 200 ronden
8. Elliott Sadler Ford 200 ronden
9. Regan Smith Chevrolet 200 ronden
10. Brendan Gaughan Chevrolet 200 ronden

2015 Kyle Busch Chicagoland
Een 74e recordzege voor Kyle Busch in de Xfinity-series.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet