Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Sportscars

GT: Nieuwe Ferrari 488 GTE gespot tijdens testen in Italië

1MP 5382

Het regent momenteel bekendmakingen van nieuwe GT auto's voor het seizoen 2016. Enige tijd geleden maakte Ferrari al bekend dat volgend seizoen de nieuwe Ferrari 488 GTB de Ferrari 458 Italia zal vervangen en de afgelopen weken werd de auto al getest op onder andere Adria Raceway. De Britse fotograaf John Brooks fotografeerde de auto de afgelopen week in Italië.

Tekst: Marcel ten Caat (Twitter: @marceltencaat)
Foto's: John Brooks

Veel details zijn er nog bekend over de specificaties van de nieuwe GTE-auto, behalve dat deze zal worden aangedreven door een 3,9-liter twin-turbo V8 motor. De auto zal medio september ook aanwezig zijn bij de officiële FIA test op Ladoux, het Michelin circuit bij Clermont-Ferrand.

2MP 5066

Als alles de komende maanden naar wens verloopt zal de nieuwe Ferrari 488 GTE in januari 2016 debuteren tijdens de 24 Uur van Daytona. Risi Competizione heeft al laten weten met de auto aan het IMSA WeatherTech SportsCar Championship te willen deelnemen, terwijl AF Corse bijna vanzelfsprekend de auto in het FIA World Endurance Championship zal gaan inzetten.




Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet