Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 2

GP2: De Jong breekt ruggenwervel, nog langer in ziekenhuis

 L0U2090


De gevolgen van de crash van Daniël de Jong, gisterenmiddag in de GP2-hoofdrace op Spa, laten zich toch ernstiger aanzien dan in eerste instantie leek. De pijnklachten van de Nederlander bleken uiteindelijk te duiden op een gebroken ruggenwervel. De Jong verblijft nog zeker een week in het ziekenhuis.

Tekst: Mattijs Diepraam
Foto: GP2 Series

Hoewel de eerste signalen er gisteren op wezen dat De Jong OK was, klaagde hij wel over pijn op de borst. Uit nader onderzoek bleek dat hij één ruggenwervel had gebroken. Daaraan is hij gisterenavond meteen geopereerd.

De klap was zo hard dat De Jongs stuur in tweeën brak. Daardoor blesseerde hij ook zijn hand. Bovendien liep hij een hersenschudding op. De MP-coureur was wel voortdurend bij bewustzijn en reageerde goed op alle vragen.

"Alles functioneert gelukkig nog, dat is het belangrijkste", aldus MP-teammanager Sander Dorsman. "Maar hij kan zich niets meer herinneren van het ongeluk. Hij ligt nog wel een weekje in het ziekenhuis, ook omdat toch wel redelijk wat bloed heeft verloren."

Daniël's familie en zijn team MP Motorsport willen het medisch team dat hem met succes behandeld hebben bedanken. Ook zijn zij hun collega GP2-rijders, de teams en organisatie dankbaar voor hun steun.
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet