VLN

VLN: Huisman/Abbelen/Schmitz derde. Zege voor ROWE Mercedes SLS AMG GT3

De 38e Grenzlandrennen op de Nordschleife leverde de allereerste seizoensoverwinning voor de ROWE Mercedes SLS AMG GT3 van de combinatie Klaus Graf/Christian Hohenadel op. De Frikadelli Porsche 911 GT3 R van de combinatie Abbelen/Schmitz/Huisman kreeg in de slotfase een podiumplek in de schoot geworpen nadat de Falken Porsche van Ragginger/Imperiatori in de allerlaatste ronde een lekke band kreeg. In vijf races vielen er tot nu toe vijf verschillende winnaars te noteren!

Tekst Willem J. Staat
Foto's VLN
2015 VLN Start
De ROWE Mercedes won overtuigend. Uwe Alzen lag er snel uit......

Huisman/Abbelen/Schmitz derde. Zege voor ROWE Mercedes SLS AMG GT3
De ROWE Mercedes SLS AMG GT3 van de combinatie Graf/Hohenadel behaalde op de Nordschleife de allereerste seizoensoverwinning. De Black Falcon Mercedes van Hubert Haupt/Adam Christodoulou/Andreas Simonsen eindigde als tweede. Met een pole van 8.02.804 had Klaus Graf al voor de nodige sensatie gezorgd. Hij was daarmee zelfs sneller dan Bernd Schneider met de gloednieuwe Mercedes AMG GT3 enkele weken geleden.

Klaus Graf: Voor het ROWE Team is dit een reusachtig resultaat. Zeker omdat we in de 24U van Spa Francorchamps naast de overwinning grepen en zeer veel pech hadden. Wij verheugen ons nu al op de 6 Uurswedstrijd over twee weken.

Uwe Alzen nam direct na de start de leiding maar in de Hatzenbach toucheerde de Haribo-rijder de winnende ROWE-auto. Alzen werd zelf slachtoffer van zijn eigen acties en zette zijn auto nabij Flugplatz definitief aan de kant. Bij Mercedes Customer Sports was men allesbehalve blij met deze actie......en zowel bij ROWE als Black Falcon kreeg men de instructies om het rustiger aan te doen. Voor het Haribo Team was het de kortste wedstrijd ooit op de Nordschleife.

VLN-winnaars
De ROWE Mercedes SLS AMG GT3 op weg naar een spectaculaire pole en overwinning.

De ROWE Mercedes SLS AMG GT3 wist al snel een voorsprong van meer dan een minuut op de Alzen Ford GT van de combinatie Schwager/Rennauer op te bouwen. Maar een podiumklassering zat er ditmaal niet in. Kort voor het einde viel de Ford GT met een mechanisch defect definitief uit. Vrijwel de gehele wedstrijd had de ROWE Mercedes SLS AMG GT3 de leiding strak in handen. Op de finish bedroeg het verschil met de Black Falcon SLS AMG GT3 ruim 1.11.682.

Hubert Haupt: "Door gele vlagsituaties hebben wij zeker een minuut verloren. Over de gehele wedstrijdafstand konden wij die tijd niet meer goed maken. In de allerlaatste ronde gebeurde er voor mij nog een ongeval maar ik kwam gelukkig onbeschadigd uit de strijd.''

Ditmaal geluk voor de combinatie Abbelen/Schmitz/Huisman. Sabine Schmitz nam de laatste stint voor haar rekening en passeerde in het zicht van de finish de Falken Porsche 911 GT3 R nadat deze met een lekke band te kampen kreeg. Het leverde een derde plek algemeen op.

Sabine Schmitz: "Jammer voor het Falken Team. Maar ik ben erg blij met ons resultaat. Meer zat er vandaag gewoon niet in.''

De vijfde plek werd ingenomen door de Manthey Porsche van de combinatie Christoph Breuer/Richard Lietz/Michael Christensen die tevens de SP7 klasse wonnen. De combinatie Busch/Busch eindigde in hun privé Audi R8 LMS als zesde. De Walkenhorst BMW Z4 GT3 van de combinatie Jesse Krohn, Felipe Fernandes Laser en Michaela Cerruti was na een half uur wedstrijd bij een aanrijding met de Farnbacher Lexus GT3 betrokken. Ondanks de nodige schade kwamen zij nog als zevende over de eindstreep. De Farnbacher Lexus moest helaas voortijdig opgeven.

Indy Dontje behaalde samen met Peter Schmidt en Johannes Siegler in de Car Collection SLS AMG Mercedes GT3 een uitstekende achtste plek. Stef Dusseldorp werd samen met Maximiliaan Buhk en Luca Stolz als zeventiende in de BMW 235i Cup geklasseerd.

Met een vijfde seizoenszege in de SP3 Klasse blijven Tim en Dirk Groneck met hun Renault Clio aan de leiding van de tussenstand van het kampioenschap overall.

podium


Resultaat na 28 ronden en 4 Uur
1. No. #7 ROWE Marketing SLS / Graf Klaus, Hohenadel Christian
2. No. #2 BLACK FALCON SLS / Haupt Hubert, Christodoulou Adam, Simonsen Andreas
3. No. #30 Frikadelli Racing Team Porsche / Abbelen Klaus, Schmitz Sabine, Huisman Patrick
4. No. #4 Falken Motorsports Porsche / Ragginger Martin, Imperatori Alexandre
5. No. #92 Manthey Racing Porsche / Breuer Christoph, Lietz Richard, Christensen Michael
6. No. #44 Twin Busch Racing / Basseng Marc, Busch Marc, Busch Dennis
7. No. #36 Walkenhorst BMW Z4 / Cerruti Michela, Laser Felipe, Krohn Jesse
8. No. #154 Wochenspiegel Team Manthey Porsche / Weiss Georg, Krumbach Jochen, Kainz Oliver
9. No. #35 Walkenhorst BMW Z4 / Walkenhorst Henry, Henkola Matias, Weishaupt Andreas op 1 ronde
10. No. #112 Porsche RTR raceunion Teichmann Racing Porsche / Menzel Christian, Hennerici Marc op 1 ronde
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet