NASCAR

NASCAR: Kyle Busch pakt Xfinity-zege in Bristol

Kyle Busch pakte in de Food City 300 in de slotfase de volle winst. De Ford van Chris Buescher haperde bij een herstart en Busch greep onmiddellijk zijn kans. Voor Busch betekende het zijn derde seizoenszege.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

2015 Busch eer
En voila wederom een zege voor Kyle Busch. Die man lijkt na zijn Daytona crash in januari niet meer te stuiten.

Kyle Busch pakt Xfinity-zege in Bristol
De Food City 300 op de korte 0.533 mile short track moest vrijdagavond met twee rondes verlengd worden. Kyle Busch versloeg Kyle Larson met een voorsprong van 0.427 secs. In de voorlaatste ronde kreeg de Ford van Chris Buescher met brandstofproblemen te kampen en viel naar de elfde plek terug. Voor Busch betekende dit zijn 8e overwinning op Bristol en een 73e recordzege in de Xfinity-series.

Kyle Busch in Victory Lane: "Hier hoor ik thuis. Ik wilde dat ik hier afgelopen woensdag ook gestaan had, maar dat was slechts een tweede plek. Ik heb Buescher maar laten gaan. Hij reed toch zo van mij vandaan en ik probeerde zo goed mogelijk met mijn banden om te gaan. Ik wist dat er een aantal neutralisaties zou komen. En die kwamen er gelukkig. Zelf wist ik ook niet of ik het met mijn brandstof zou halen maar gelukkig was er een neutralisatie."

De wens van Busch ging in vervulling toen Brad Teague vijf ronden voor het einde crashte. Polesitter Denny Hamlin eindigde als derde gevolgd door Ty Dillon en Daniel Suarez die als de hoogst gekwalificeerde Dash 4 Cash rijder nog eens een bonus van U$ 100.000 mocht incasseren.

Op strategie bleef Buescher na de vierde neutralisatie gedurende lange tijd aan de leiding rijden en nam na een aantal herstarts toch behoorlijk wat afstand van Busch die zijn materiaal voor de onvermijdelijke laatste neutralisatie behoorlijk wist te sparen. Zonder die laatste onderbreking had Buescher het zeker gered. Ook moest Buescher in de tussenstand van het kampioenschap behoorlijk wat punten inleveren. Het verschil met Ty Dillon bedraagt nog maar 19 punten.

2015 Busch doughnut
En de traditionele doughnut mag uiteraard niet ontbreken.

Uitslag
1. Kyle Busch Toyota 300 ronden
2. Kyle Larson Chevrolet 300 ronden
3. Denny Hamlin Toyota 300 ronden
4. Ty Dillon Chevrolet 300 ronden
5. Daniel Suarez Toyota 300 ronden
6. Brian Scott Chevrolet 300 ronden
7. Chase Elliott Chevrolet 300 ronden
8. Kevin Harvick Chevrolet 300 ronden
9. Regan Smith Chevrolet 300 ronden
10. Brendan Gaughan Chevrolet 300 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet