V8 Supercars

V8 Supercars: James Courtney gewond in bizar pitlane incident op Sydney Motorsports Park

Toll Holden V8 Supercar-coureur James Courtney heeft bij een "freak incident" op Sydney Motorsports Park verwondingen aan zijn borstkas opgelopen. Het is niet zeker of Courtney dit weekend in Sydney nog aan de start zal komen. Courtney werd in de pitlane getroffen rondvliegende reclameborden toen een marinehelicopter na de trainingen te laag overvloog.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Foxsports

Ambulance


James Courtney gewond in bizar pitlane incident op Sydney Motorsports Park
Het is niet zeker of Toll HRT-coureur James Courtney dit weekend nog op Sydney Motorsports Park aan de start komt. De Toll HRT-coureur werd in de pitlane door rondvliegende reclameborden vol in de borst getroffen. Het incident werd veroorzaakt toen een marinehelicopter van de Australische luchtmacht wel erg laag overvloog.

Toll HRT Teammanager Adrian Burgess: " Hij probeerde zijn gezicht te beschermen en dit is een natuurlijke reactie en daarbij werd zijn borstkas behoorlijk hard geraakt. Wij hebben echter geen zekerheid over de toestand van zijn longen. De toestand van Courtney is stabiel, hij zal niet doodgaan maar hij heeft schade opgelopen en wij willen dat hij de juiste behandeling krijgt. Daarvoor is hij naar het ziekenhuis overgevlogen."

Courtney liet zelf via twitter weten dat hij niet verwacht had om op deze manier in het ziekenhuis te belanden. Courtney's plaats bij Toll HRT werd voorlopig door Jack Perkins ingenomen.De V8 Supercarorganisatie en de Australische Royal Navy stellen een onderzoek naar het incident in.

Incident zelf
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet