Formule 3

GP3: Beitske Visser eenmalig voor Trident in actie op Spa

fr35-test-jerez-20150305-14

Beitske Visser verschijnt komend weekend aan de start in de GP3 op Spa. De Formule Renault 3.5-coureur gaat rijden voor Trident. De Italiaanse stal verwelkomt ook een nieuw gezicht in zijn GP2-team.

Tekst en foto's: Mattijs Diepraam

Visser vervangt bij Trident de Colombiaan Oscar Tunjo. Ze krijgt Luca Ghiotto en Artur Janosz als teamgenoten. Ghiotto, vorig jaar nog naast Visser in de Formule Renault 3.5, voert momenteel de stand in het GP3-kampioenschap aan.

"Het is een eenmalige deal", zei Visser tegen AUTOSPORT.NL. "De meeste focus gaat liggen op het goed managen van de banden. Dan komt de rest vanzelf wel."

GP3 is niet helemaal een nieuwe ervaring voor Visser. Ze reed één keer eerder in de GP3, vorig jaar voor Hilmer in de openingsronde op Barcelona.

fr35-test-jerez-20150304-21

Een andere FR3.5-collega van Visser, Gustav Malja, maakt dit weekend intussen zijn GP2-debuut. De Zweed vervangt bij Trident de zieke René Binder.

"Ik heb de laatste dagen doorgebracht bij het team in Italië", zei Malja. "Ik heb nog nooit een GP2-auto gereden en heb maar 45 minuten vrije training. Dus mijn enige doel is om zo veel mogelijk te leren."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet