GT

Daniel Uckermann stelt AM-titel veilig in Competition102 GT4 European Series

kampioen-gt4

Daniel Uckermann heeft op de Nürburgring geschiedenis geschreven door met de nieuwe KTM X-BOW GT4 de titel veilig te stellen in het AM-klassement van de Competition102 GT4 European Series. De Duitse coureur van team ZaWotec dankte deze prestatie aan zijn indrukwekkende scorereeks van vier overwinningen en nog eens zes podiumplaatsen. Met een voorsprong van 51 punten is hij tijdens de laatste twee races op Misano niet meer te achterhalen.

Tekst: aangeleverd bericht
Fotos: PR

Uckermann begon het seizoen op Nogaro (Fra) met twee podiumplaatsen. Deze behaalde hij met de Lotus Evora GT4, omdat de laatste hand werd gelegd aan KTM X-BOW GT4. De racewagen, gebouwd door de gerenommeerde bedrijven Reiter Engineering en KTM Sportcar, debuteerde tijdens het tweede evenement van de Competition102 GT4 European Series op Circuit Park Zandvoort. Uckermann maakte indruk door met deze gloednieuwe bolide beide wedstrijden te winnen. De Duitser was daarnaast ook nog onverslaanbaar op de Red Bull Ring. Ook in regenachtige omstandigheden wist Uckermann raad met zijn zwarte KTM en scoorde nog eens vier podiumplaatsen. Hij had in het kampioenschap inmiddels een voorsprong opgebouwd van 51 punten, waardoor hij tijdens de laatste wedstrijden op het Italiaanse circuit Misano niet meer te achterhalen is.

kampioen2-gt4

"Ik had nooit gedacht dat we met een gloednieuwe raceauto voor het kampioenschap zouden strijden. Het team van ZaWotec had bij aanvang van het seizoen een geweldige visie en ik ben heel blij dat we in het voorlaatste evenement de titel konden veiligstellen. Ik wil het team bedanken voor het neerzetten van zo'n geweldige bolide", zei Uckermann. "Nu bereiden we ons voor op de laatste twee races op Misano. Ik kan nu met een leeg hoofd rijden en van de wedstrijden genieten. Maar we zullen proberen ook het kampioenschap voor de teams te winnen."

"Het was een geweldig seizoen met Daniel en de nieuwe auto. We zijn vanzelfsprekend blij met het winnen van de titel in de AM-divisie", zei Mario Wolf, teambaas van ZaWotec. "We waren nieuwsgierig hoe goed de nieuwe KTM X-BOW GT4-wagen zou zijn toen we begonnen met racen op Zandvoort. Uiteindelijk verliep dat erg goed en na het harde werk van het team is het overweldigend om de eerste titel met Daniel en deze auto te pakken."

De laatste twee races van de Competition102 GT4 European Series vinden plaats van 2 tot en met 4 oktober op het Misano World Circuit Marco Simoncelli in Italië. Het PRO-kampioenschap wordt daar beslist.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet