Clio Cup

Clio Cup Benelux: Niels Langeveld verslaat Sebastiaan Bleekemolen in zinderende slotronde

480 langeveld

Eindelijk winst voor Niels Langeveld op TT Circuit Assen na een zinderend duel met Sebastiaan Bleekemolen. De twee kemphanen reden de laatste ronden zij aan zij door de laatste bochten. Rekening houdend met elkaars materiaal wist Niels Langeveld uiteindelijk met 0.220 s. voorsprong als eerste de finishlijn te passeren. Melvin de Groot kon tot de helft van de wedstrijd dit strijdende tweetal nog volgen, maar moest in de slotfase terrein prijsgeven en pakte de laatste podiumplaats.


Tekst: Gerrie Hoekstra
Foto's: Erik van der Schaaff en Co van der Gragt

Niels Langeveld werd tweede in de 1e race en ondanks een drive-through-penalty ook tweede in de 2de wedstrijd. Gebrand op een zege in de laatste race mocht de Sassenheimer van pole starten, met naast hem Melvin de Groot, de winnaar van zaterdag. Sebastiaan Bleekemolen was de beste van de tweede rij met naast hem de snelle Jan Muys, voor dit weekend uitkomend voor Team Bleekemolen. Stan van Oord reed in de wedstrijd voor de Clio Cup-race naar de tweede plaats in de Sport-divisie van de Supercar Challenge. Hij moest zijn podium overslaan om snel in te stappen in zijn Clio 4 om zijn race vanaf een zevende startplaats aan te vangen.

De tweede wedstrijd werd ontsierd door de vele drive-through-straffen vanwege het afsnijden van de bochten door de heren deelnemers. Een overijverige baancommissaris in de Ramshoek zorgde voor de meeste straffen, zodat de wedstrijd niets meer met het vertrouwde cupracen te maken had en door de vele sancties, als onverwachte winnaar René Steenmetz opleverde.

Veld-Clios-1

Niels Langeveld liet er geen gras over groeien en had de beste start, gevolgd door een prima gestarte Sebastiaan Bleekemolen en derde man Jan Muys. Melvin de Groot verknalde zijn start en zakte terug naar de vierde plaats. In de Geert Timmer bocht wist De Groot één plaats op te rukken. Het waren weer de twee kemphanen Langeveld en Bleekemolen die met z'n tweeën afstand namen.

drietal

Melvin de Groot had al snel de snelheid weer gevonden en wist zich bij het tweetal te voegen. Jan Muys kreeg een waarschuwing voor overschrijden van de track limits en moest de snelle teambaas Michael Bleekemolen voor zich dulden. Stan van Oord ging voorbij aan René Steenmetz en pakte de zevende plaats.

sebastiaan

De teamgenoten Sebastiaan Bleekemolen en Melvin de Groot maakten het koploper Langeveld heel moeilijk en deelden de nodige plaagstootjes uit. Ook Sebastiaan Bleekemolen kreeg een waarschuwing voor de track limits, net als teamgenoot René Steenmetz. We dachten even dat de overijverige baancommissaris wellicht eerder naar huis was gegaan maar de schijn bedriegt.

Langeveld reed een sterke race en wist de aanvallen te pareren. Ook de snelle Certainty-coureur kreeg echter een waarschuwing. In de slotfase kon Melvin de Groot het tempo niet bijhouden en viel tot bijna twee seconden terug op het nog steeds strijdende tweetal aan kop.

michael muys

Jan Muys belaagde wederom Michael Bleekemolen voor de vierde plaats. René Steenmetz mengde zich in deze strijd. Stan van Oord kreeg na een eerdere waarschuwing nu een drive through straf, jullie raden het al, vanwege het niet respecteren van de track limits. Michael Bleekemolen liet zich in de Geert Timmerbocht verrassen, ging even dwars in het zand en moest zowel Muys als Steenmetz nu voor zich dulden. Dit tweetal ging zij aan zij de Ruskenhoek in waar Muys buiten de baan werd gedrukt, maar wel zijn vierde plaats behield. De laatste ronde is een thriller. Zij aan zij racen streden Langeveld en Sebastiaan Bleekemolen een aantal bochten om de overwinning met respect voor elkaars materiaal. Niels Langeveld bleef echter 'cool' en pakte de winst met een voorsprong van 0.220 seconde op Bleekemolen.

de groot

Melvin de Groot pakte de laatste podiumplaats. In de strijd bij de Clio III pakte Wlbert van den Burg de overwinning, voor debutant Joel Affolter en Romain de Geer.

480 podium

Uitslag race 3 Clio Cup Benelux,
zondag 2 augustus 2015, TT Circuit Assen

1. Niels Langeveld
2. Sebastiaan Bleekemolen +0.220
3. Melvin de Groot +5.036
4. Jan Muys +20.408
5. René Steenmetz +20.512
6. Michael Bleekemolen +23.499
7. Maurits Sandberg +37.113
8. Stéphane Polderman +39.434
9. Stan van Oord +39.832
10. Wilbert van den Burg, 1e Challenge +57.000
11. Joel Affolter, 2e Challenge 1:03.143
12. Romain de Geer, 3e Challenge 1:18.089
13. Mark Stroop +1:33.340
14. Jos Veldboer +1:37.757

Stand:
1. Niels Langeveld 201
2. Sebastiaan Bleekemolen 126
3. Melvin de Groot 122
4. René Steenmetz 114
5. Michael Bleekemolen 101
6. Loris Hezemans 92
7. Stéphane Polderman 74
8. Jan Muys 57
9. Maurits Sandberg 53
10. Ronald Morien 52

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet