NASCAR

NASCAR: Penske-coureur Ryan Blaney wint Iowa Xfinity. Anthony Kumpen 28e bij debuut

Het team van Roger Penske lijkt een abonnement op overwinningen in de Xfinity-series in Iowa te hebben. In de afgellopen twee jaar zegevierde Brad Keselowski in Iowa. Dit jaar was Ryan Blaney aan de beurt.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

Iowa NXS 080115 06
Derde achtereenvolgende overwinning voor Team Penske in Iowa.

Penske-coureur Ryan Blaney wint Iowa Xfinity. Kumpen 28e bij debuut
Vier neutralisaties in de laatste 20 ronden kon Ryan Blaney niet uit zijn ritme brengen. In de 260 ronden tellende wedstrijd reed de Penske-coureur maar liefst 252 ronden op kop en behaalde na eerder dit jaar driemaal tweede geworden te zijn de eerste seizoensoverwinning. Regan Smith eindigde als tweede en Brian Scott als derde. Daar achter volgden Ty Dillon en Brendan Gaughan die het Blaney in de slotfase nog even lastig maakte. "No hard feelings just good racing" verklaarde winnaar Blaney professioneel na afloop.

Blaney versloeg direct bij de start polestitter Daniel Suarez en reed de eerste 146 ronden op kop. In de 151e ronde nam Blaney de leiding wederom in handen. Bij de volgende reguliere stop werd Blaney door Chase Elliott verslagen maar greep direct weer de kop. Er veranderde nauwelijks iets.

De wedstrijd telde maar liefst acht neutralisaties waarvan zes na de 205e ronde. Elliott maakte in de 231e ronde contact met Brandon Jones en raakte de muur. Toch wist de regerende kampioen zich te herstellen en eindigde als negende. In de tussenstand van het kampioenschap heeft 20 punten achterstand op Chris Buescher die als dertiende eindigde.

"Een plezierige baan om te rijden. Het ging altijd goed hier" Anthony Kumpen werd bij zijn Xfinity-debuut als 28e geklasseerd en werd met U$ 18.298 prijzengeld gehonoreerd.

Iowa NXS 080115 04
Mooie wedstrijd in Iowa.

Uitslag
1. Ryan Blaney Ford 260 ronden
2. Regan Smith Chevrolet 260 ronden
3. Brian Scott Chevrolet 260 ronden
4. Ty Dillon Chevrolet 260 ronden
5. Brendan Gaughan Chevrolet 260 ronden
6. Daniel Suarez Toyota 260 ronden
7.Erik Jones Toyota 260 ronden
8. Elliott Sadler Ford 260 ronden
9. Chase Elliott Chevrolet 260 ronden
10.Ros Chastain Chevrolet 260 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet