GT

GT: Groeten uit Spa-Francorchamps 2015

150727 Spa Groeten opening
Francorchamps blijft prachtig, al was het helaas niet het hele weekeinde zulk mooi weer

De jaarlijkse 24-uursrace op het circuit van Spa-Francorchamps is ook voor ons een van de hoogtepunten van het seizoen. Uiteraard was AUTOSPORT.NL ook ditmaal weer ter plekke om verslag te doen van de activiteiten, met een prachtig Nederlands succes dankzij Nicky Catsburg. Hier een impressie van wat we verder nog zagen.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: Marcel ten Caat, Rebocar, Oliver Beroud/Vision Sport Agency

MTC 6271

Een van de leukste activiteiten voor coureurs is om met een raceauto op een - afgesloten - openbare weg te kunnen rijden, en dat kan in Spa traditioneel op woensdag voor de race tijdens de parade van het circuit in Francorchamps naar het centrum van Spa, waar de handtekeningsessie en de rijdersbespreking gehouden worden.

MTC 6237

De 'Race against Cancer'-BMW trok volop aandacht.

MTC 6789

Nissan had gekozen voor een historische livery.

150727 Groeten Spa Groupshot

Groepsfoto van alle rijders.

IMG 4146

Veel aandacht was er ook voor het BMW-team met Bruno Spenger, Timo Glock en Alex Zanardi, dat met Michel Vaillant-uitmonstering aantrad. Het trio moest heel wat posters ondertekenen.

IMG 4161

Jean-Louis Dauger, commercieel manager bij Michel Vaillant, verraste de rijders met ieder een originele tekening in Vaillant-stijl.

Reacties

    • 3
    • 0
     
    peter kraaijeveld 31 juli 2015 19:41

    Geweldig evenement. Iedere keer weer. Soms is de spanning tot het eind toe te snijden. Ik moet meteen denken aan de strijd tussen Steve Soper en Van de Poele, alweer heel wat jaren geleden. Ondertussen vijfvoudig winnaar, maar toen verloor-ie, die van de Poele. Ik geloof in de laatste ronde. Het werd heel stil op de tribune. Geweldige sfeer trouwens op tribunes. Zoals afgelopen weekend, luid applaus voor een Ferrari die na problemen het strijdvlak weer betrad. Het weer speelt vaak een rol. Veel regen? Voor de spanning een extra zegen! Mooie overwinning van Catsburg c.s. Ik verheug me nu al op volgend jaar!

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet