GT

GT: Last-minute teamwissel Indy Dontje voor 24 Uur Spa

IMG 9566
Op de testdag nog in de ROWE-SLS, in de race met GT Russian: Indy Dontje.

Soms gaan ontwikkelingen in de autosport snel. Schreven we gisteren in de PRO-Cup-voorbeschouwing op deze site nog dat Indy Dontje in de tweede ROWE-Mercedes-Benz SLS AMG GT3 zijn debuut in de 24 Uur van Spa-Francorchamps zou maken, vanmorgen kwam in alle vroegte het nieuws binnen dat ROWE RACING slechts met één SLS aan de start verschijnt. Desgevraagd bevestigt Indy Dontje de melding, maar dat betekent niet dat hij dit weekeinde als toeschouwer langs de baan staat. "Via bemiddeling van AMG ben ik ondergebracht bij het GT Russian Team, waar ik samen rijd met Marko Asmer, Alexey Vasiliev en Lewis Plato", aldus Dontje tegenover AUTOSPORT.NL. "Vanwege het terugtrekken van een sponsor was de inzet van de tweede ROWE-SLS niet langer haalbaar, zodat er een alternatief moest worden gevonden. Overigens betekent dat niet, dat ik niet meer met ROWE RACING samenwerk. Integendeel: het contact is goed en blijft bestaan, en het is heel goed mogelijk dat ik de volgende race weer daar rijd, maar voor Spa is dit nu de situatie."

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: Rebocar Automotive Productions

Aanvankelijk stond de Israëlische rijder Alon Day ingeschreven op de nummer 71-SLS AMG GT3 van het GT Russian Team, maar dat team heeft met de nummer 70-auto nog een ijzer in het vuur. Daarop staan tot nu toe alleen Christophe Bouchut en Alexey Karachev ingeschreven, plus nog twee nader te benoemen rijders. Daarvan zou Day er dus één kunnen worden. Waar AMG-fabrieksrijder Thomas Jäger en de Deen Nicolai Sylvest, die samen met Dontje in de tweede ROWE-auto zouden racen, nu worden ingezet, is op het moment van schrijven nog niet bekend.


Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet