Porsche Cups

Porsche Carrera Cup: Philipp Eng domineert ook in race 2

480 eng

Philipp Eng en een Porsche lijkt een gouden combinatie. De Oostenrijker gaat zowel in de Porsche Carrera Cup als in de Porsche Supercup fier aan de leiding en boekt zege op zege. Waar hij gisteren op Circuit Park Zandvoort schijnbaar moeiteloos de zege pakte, herhaalde hij dat in de vroege zondagochtend met hetzelfde gemak. Zelfs toen in de slotfase van de race een safetycar zijn voorsprong op Alex Riberas teniet deed, liep hij bij de herstart probleemloos weer weg bij de Spanjaard. Nicki Thiim haalde zijn gram voor de uitvalbeurt van gisteren, hij werd nu derde.


Tekst: Marco Antheunisse
Foto's: Co van der Gragt

480 start


Net voor de start van de tweede Porsche Carrera Cup-race spettert het in Zandvoort. Niet voldoende om het spannend te maken, maar de vraag is altijd of er meer water onderweg is. Bij de start trekt Eng zijn Porsche direct naar de binnenkant, net voor de eveneens goed gestarte Riberas. Thiim heeft een prima start, hij is voor de Tarzanbocht Robert Renauer al voorbij en zit Ammermüller al op de hielen. Extra gemotiveerd door zijn avontuur in de Tarzanbocht van gisteren, dat resulteerde in een uitvalbeurt, is de Deen duidelijk gebrand op een goed resultaat. Met succes, want met een mooie actie passeert hij Ammermüller bij het insturen van de Hans Ernst bocht. Thiim is veel sneller, want hij loopt direct bij de Duitser weg.

480 nathan

Ook Wolf Nathan is prima onderweg, in de eerste ronde heeft hij al twee plaatsen gewonnen, hij komt door als 18e.

In de voorhoede is de dominantie van Eng goed zichtbaar. Na drie ronden heeft hij al bijna 2 seconden voorsprong op Riberas en zelfs 4.5 op Thiim. Renauer is niet in zijn element, gestart als vierde rijdt hij na zeven ronden als achtste.

480 riberas

In de achtste ronde lijkt Riberas weer naar voren te komen, hij loopt in twee ronden 0.4 seconde in, maar wanneer Eng dat constateert drukt hij het gaspedaal weer iets verder in en bouwt gewoon zijn voorsprong weer verder uit. Thiim rijdt in niemandsland, zes seconden achter Riberas en twee voor Ammermüller is het voor hem zaak de podiumplaats binnen te slepen.

Achter Ammermüller zit het wel dicht op elkaar, het verschil tussen de nummer 4 en de nummer 9 bedraagt slechts drie seconden. In ronde 13 plaatst Christopher Zöchling een aanval op Matteo Cairoli. Hij dreigt in bocht 9 links en stuurt zijn Porsche vervolgens rechts langs Cairoli. In de Bocht zonder naam dwingt Cairoli hem echter net door het zand, waardoor Cairoli zijn zesde positie kan behouden.

Net toen iedereen dacht dat de podiumplaatsen wel verdeeld waren tikte Maximilian Hackl bij het insturen van de Tarzanbocht de voor hem rijdende Ralf Bohn aan. De tik op de rechter voorbumper was voldoende om Bohn in het grind van de Tarzanbocht achter te laten, Hackl hield de gaskraan open en kwam uit het grind, maar werd terecht bestraft met een drive-through-penalty voor deze onnodige actie.

480 sc porsche

De safetycar kwam in de baan en Eng zag zodoende Riberas en Thiim ineens weer groot in zijn achteruitkijkspiegel. Rijdend achter de safetycar maakte Connor de Phillippi een vreemde fout, hij komt in het Scheivlak in het grind. Daardoor verliest hij zijn zesde plaats en valt terug naar de 12e positie.

480 thiim

In de 17e ronde mag het veld weer los. Net als gisteren is Riberas niet attent, Eng rijdt gewoon simpel weg en heeft al snel weer een comfortabel gaatje. Na 19 ronden wint Eng zijn tweede race van het weekend, Riberas wordt tweede en Thiim maakt het podium compleet.

Uitslag race 2 Porsche Carrera Cup Deutschland
Zondag 12 juli 2015, Circuit Park Zandvoort
1. Philipp Eng, 19 ronden
2. Alex Riberas +3.0
3. Nicki Thiim +3.8
4. Michael Ammermüller +4.5
5. Christian Engelhart +4.8
6. Matteo Cairoli +5.4
7. Christopher Zöchling +5.6
8. Robert Renauer +6.7
9. Sven Müller +8.0
10. Jeffrey Schmidt +8.3

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet