Porsche Cups

Porsche Carrera Cup: Philipp Eng controleert race 1 van start tot finish

480 start

Philipp Eng heeft zonder in de problemen te komen de eerste race in de Porsche Carrera Cup Deutschland gewonnen. Ook een safetycarsituatie na twee ronden racen bracht de Oostenrijker niet van zijn stuk. Na de herstart sloeg hij al snel weer een gaatje naar Michael Ammermüller, die op zijn beurt Alex Riberas achter zich hield. Connor de Phillippi op P4 moest de drie koplopers al snel laten gaan, maar hij behield wel zijn vierde positie. Zo kwamen de eerste vier rijders op dezelfde positie over de finish als waar ze gestart waren. Spannend was de race dan ook geen moment.


Tekst: Marco Antheunisse
Foto's: Co van der Gragt


Bij de start behoudt Eng de leiding, Ammermüller sluit aan en ook de andere rijders in de top 10 behouden hun positie. Bij de doorkomst van de tweede ronde rijdt Nicki Thiim naast Daniel Cammish. De Britraakt Thiim met zijn rechter voorwiel. Zo gaat de Deen dwars de Tarzanbocht in, schuift verder en gaat achterwaarts het Tarzangrind in. Gelukkig kan hij wel loskomen, maar dan geldt niet voor Cammish, die bij de touche zijn rechter voorwiel heeft afgebroken en hoog de grindbak is ingegaan. Zijn race is na twee ronden voorbij. Thiim gaat verder achteraan het veld, maar komt even later toch de pitstraat in en geeft op.

De enige echte spanning in de race is bij de herstart. In de Hans Ernstbocht heeft Eng een gat laten vallen naar de safetycar en alle achteropkomende Porsches rijden dicht op elkaar. Vlak voor het ingaan van de Kumhobocht stapt Eng op het gas, Ammermüller anticipeert goed, maar Riberas ziet direct een gat ontstaan.

480 ammermuller

Al snel zit de Spanjaard weer op de bumper van zijn Duitse voorganger, maar tot een echte aanval komt het nooit. Achter de drie leiders moet De Phillippi weer snel lossen en twaalf ronden later is die situatie nog precies hetzelfde. Eng wint, Ammermüller wordt tweede en Riberas derde.

De tweede race van de Porsche Carrera Cup Deutschland staat op het programma voor zondag in de vroege ochtend. Al om 8.50 uur is de start en om 9.25 uur kunnen de Porsche Teams de boel al gaan inpakken.

480 eng

Uitslag race 1 Porsche Carrera Cup Deutschland
Zaterdag 11 juli 2015, Circuit Park Zandvoort
1. Philipp Eng, 14 ronden
2. Michael Ammermüller +2.7
3. Alex Riberas +3.2
4. Connor de Phillippi +6.3
5. Christian Engelhart +7.1
6. Sven Müller +7.8
7. Matteo Cairoli +8.4
8. Robert Renauer +10.9
9. Christopher Zöchling +11.4
10. Sean Johnston +13.0

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet