Formule 3

F3: Spectaculaire crash in Francorchamps

IMG 6016
De auto van Menezes gaat rechtstandig de lucht in na aanrijding met Maïsano

Eind mei in Monza ging al twee keer een Formule 3-auto na aanrijdingen de lucht in, en ook tijdens het afgelopen raceweekeinde van het FIA EK Formule 3 op het circuit van Spa-Francorchamps was het weer raak. Ditmaal was het de Amerikaan Gustavo Menezes die onvrijwillig het luchtruim koos, als gevolg van een aanrijding met de Fransman Brandon Maïsano in de tweede van in totaal drie races. De Dallara-Volkswagen van Menezes, die uitkomt voor het Britse team Jagonya Ayam with Carlin, raakte bij Les Combes de vangrail, ging ondersteboven en schoof dwars over de baan, waarbij de rolbeugel losraakte. Velen vreesden al voor een ongeval als in 1999 op de Nürburgring, waarbij onze landgenoot Wouter van Eeuwijk een dwarslaesie opliep, maar Menezes stapte ongedeerd uit. Hoeveel geluk hij had gehad, bleek wel uit de forse beschadigingen op zijn helm. Over de hardhandige wijze waarop de baanposten de gecrashte Formule 3-auto met de coureur er nog in (!) weer op zijn wielen zetten, zullen we maar niet teveel woorden verliezen, maar als Menezes rugletsel zou hebben gehad, had die actie wel eens heel kwalijke gevolgen kunnen hebben... Enfin, de auto is inmiddels weer gerepareerd en Menezes start komend weekeinde gewoon op de Norisring. Fotograaf Justin van Densen stond (zoals zovaak) op het juiste punt en drukte af. Hier de beelden van de crash van Menezes.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: Justin van Densen/Essay Produkties

IMG 6015

Menezes reed rechts naast Maïsano, die vervolgens naar rechts stuurde waardoor er voor Menezes geen plaats meer was en hij op Maïsano's auto botste en de lucht in ging.

IMG 6017

Impact in de vangrails.

IMG 6018

IMG 6032

Dat de rolbeugel losraakte, geeft te denken.Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet