Porsche Cups

Porsche Supercup: Nieuw ronderecord en vierde pole Richard Lietz

De 22-jarige Oostenrijker Richard Lietz reed in de kwalificatie van de 12de ronde van de Porsche-Michelin-Supercup naar een nieuw ronderecord. Op het 5,79 kilometer lange Grand Prix-circuit van Monza reed de jonge rijder naar een tijd van 1:51,660 en was daarmee 1,7 seconde sneller als de beste tijd van vorig jaar. Een gemiddelde snelheid van 186,770 km/h betekende een nieuw snelheidsrecord in deze internationale merkenklasse.

Met een achterstand van 6/10 de van een seconde eindigde de 39-jarige Duitse Ex-DTM coureur Uwe Alzen op de tweede plaats voor de de nieuwe kampioen Richard Westbrook uit Engeland en de kampioen van vorig jaar de Italiaan Alessandro Zampedri. Patrick Huisman start vanaf een vijfde plaats. Voor de 40-jarige landgenoot die de Porsche-Michelin-Supercup al vier maal achter elkaar won (1997-2000), gaat de strijd nog om de tweede plaats in het kampioenschap. Richard Lietz (145 punten) heeft een voorsprong van 15 punten op Huisman met daarachter Alzen op de vierde positie met 126 punten.
Arturo Merzario, die op uitnodiging van Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG, Stuttgart, de seizoensfinale mag meemaken start vanaf een vijftiende plaats. De 63-jarige voormalige Formele 1-coureur had een achterstand van 1,588 seconden op de pole position man. Jeroen Bleekemolen die niet voor Team Bleekemolen rijdt moet Richard Westbrook helpen in de strijd om het kampioenschap bij de teams. Racing Team Morellato - PZ Essen van Westbrook met als teamchef Marcel Kesseler staat op kop met 251 voor Tolimit Motorsport met 240 punten en Lechner Racing School Team met 212 punten.