NASCAR

NASCAR: Rowdy Kyle Busch weer helemaal terug in Xfinity Michigan

Na een afwezigheid van elf races is Rowdy Kyle Busch weer helemaal terug in Michigan. De JGR-rijder is volledig hersteld van zijn verwondingen die hij eerder dit jaar in Daytona opliep.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

Kyle Busch 1
Rowdy Kyle Busch is weer helemaal terug na zijn dubbele beenbreuk op Daytona. Direct een overwinning op Michigan!

Rowdy Kyle Busch weer helemaal terug in Xfinity Michigan
In een met crashes gevulde wedstrijd op Michigan International Speedway was Rowdie Kyle Busch weer helemaal de oude. Volledig hersteld van een dubbele beenbreuk sloeg de JGR Toyota-coureur in de slotfase toe en behaalde zijn 71e Xfinity-series overwinning.

Penske-coureur Joey Logano vestigde in de kwalificaties een nieuw baanrecord voor de Xfinity-series met zijn Mustang. Vijfendertig ronden voor het einde reed de Penske-coureur nog op kop maar een vijfde neutralisatie bracht Chris Buescher aan de leiding. Eigenlijk verloor Buescher de wedstrijd na een zesde neutralisatie toen Jeremy Clements naar beneden gleed en Cale Conley zijn splitter bij de herstart volledig aan flarden reed.

MIS NXS Pack 061315
Geen kans voor Logano op Michigan.

Chris Buescher: " Ik ben behoorlijk gefrustreerd en kwaad op mijzelf omdat ik er bij de herstart gewoon niets van bakte. Daar hebben we het op verloren."Met nog amper tien ronden te gaan bestond de kop uit Logano, Busch en Chase Elliott. Drie ronden voor het einde ging Busch aan Elliott voorbij en pakte zijn 71e recordzege in de Xfinity-series.

Elliott: "Hij is gewoon erg goed. Ik heb er geen excuses voor maar hij was stukken beter." Elliott eindigde als tweede gevolgd door Kyle Larson

Uitslag
1. Kyle Busch Toyota 125 ronden
2. Chase Elliott Chevrolet 125 ronden
3. Kyle Larson Chevrolet 125 ronden
4. Chris Buescher Ford 125 ronden
5. Elliott Sadler Ford 125 ronden
6. Kevin Harvick Chevrolet 125 ronden
7. Joey Logano Ford 125 ronden
8. Aric Almirola Ford 125 ronden
9. Brian Scott Chevrolet 125 ronden
10. Denny Hamlin Toyota 125 ronden

Kyle Busch 2
Busch blijft een schitterende showman toch?
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet