NASCAR

NASCAR: Chris Buescher wint Xfinity Dover na aanrijding met teamgenoot

Roush Fenway-coureur Chris Buescher behaalde tijdens de Xfinity-wedstrijd op de Monster Mile in Dover zijn tweede seizoensoverwinning. Hij had nog voldoende brandstof in de tank om zijn banden in een burn-out op te roken. Maar achter de schermen rookte het ook flink.......

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

2015 Buescher Finish
Buescher was blij met zijn overwinning. Teamgenoot Darrell Wallce wat minder.......

Chris Buescher wint Xfinity Dover na aanrijding teamgenoot
Met een tweede overwinning dit seizoen in de Xfinity-series kon Chris Buescher zijn voorsprong in de tussenstand van het kampioenschap met 15 punten vergroten. Buescher 's teamgenoot Darrell Wallace liep in de 191e van de 200 ronden tellende wedstrijd na een touché tussen beiden een lekke linker voorband op en moest voor een ongeplande stop naar binnen. Daardoor slaagde Buescher erin om Toyota-coureur Matt Kenseth met een voorsprong van maar liefst 11.477 seconden te verslaan. Wallace werd als zeventiende geklasseerd en "was not amused".

Darrell Wallace: "Ik was brandstof aan het besparen en hij gaat gewoon over mij heen en eindigt als winnaar. Dat gaat maandagochtend op de teammeeting interessant worden. Reken maar! Dit doet pijn als het je teammaat is. Ik heb de replay gezien en dacht dat hij wat hulp van Regan Smith had.Ik was brandstof aan het besparen en dacht ook niet dat ik hem ophield. En ineens hang je bijna in de muur. Wij beschikten over een sterke Ford Ecoboost Mustang maar kwamen wel in "dirty air" en vervolgens reden we in de brandstof besparende modus. Ik dacht dat we OK waren en toen was er dit kleine incident. Eigenlijk had ik blij moeten zijn dat er een Roush-auto gewonnen had. Not dus!"

Voor Buescher betekende het zijn derde overwinning in de Xfinity-series en de tweede in de laatste drie wedstrijden. Buescher verklaarde dat ook zijn teamgenoot veel langzamer in de brandstof besparende modus reed.

Chris Buescher: "Zwaar maar hij bespaarde meer brandstof en daardoor kon ik sneller door bocht. Maar verder kon ik er ook weinig aan doen want het was nogal smal en er waren gewoon twee coureurs voor de eindoverwinning aan het vechten. In de wedstrijd bevonden wij ons niet exact waar we wilden zijn maar met een goede strategie heeft crewchief Scott Graves uitstekend werk verricht.
De als derde geklasseerde Regan Smith incasseerde nog wel U$ 100.000 Cash for the Dash Bonus. Regan Smith: "Een mooie compensatie maar ik wil dolgraag een keer winnen."

Bij de Xfinity-wedstrijd op Indianapolis komen racewinnaar Buescher, Chase Elliott, Brendan Gaughan en Regan Smith voor de tweede Dash for the Cash bonusronde. In totaal zijn er vier wedstrijden in de Xfinity-series waarin deze wordt toegekend.

Buescher Wallace start
Toen de wereld nog in orde was. Wallace leidt bij de start met daarachter Buescher.


Uitslag
1. Chris Buescher Ford 200 ronden
2. Matt Kenseth Toyota 200 ronden
3. Regan Smith Chevrolet 200 ronden
4. Austin Dillon Chevrolet 200 ronden
5. Kasey Kahne Chevrolet 200 ronden
6. Chase Elliott Chevrolet 200 ronden
7. Brendan Gaughan Chevrolet 200 ronden
8. Ty Dillon Chevrolet 200 ronden
9. Erik Jones Toyota 200 ronden
10. Jeremy Clements Chevrolet 200 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet