Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
NASCAR

NASCAR: Denny Hamlin wint 2015 All Star in Charlotte

Denny Hamlin heeft het team van Joe Gibbs Racing in de Toyota All Star wedstrijd haar eerste seizoensoverwinning bezorgd. Hamlin won de All Star-wedstrijd afgelopen weekend. Een evenement dat niet voor het kampioenschap meetelt overigens.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

All Star 2015
Altijd een prachtig evenement, het All Star Evenement in Charlotte waar coureurs alleen maar op uitnodiging aan mogen deelnemen.


Denny Hamlin 2015 All Star in Charlotte
In de 107e ronde van het laatste segment kleefde de Chevrolet van Harvick aan Hamlin's Toyota bumper, klaar om de één miljoen dollar weg te kapen. Hamlin nam in de bocht een andere lijn waardoor zijn tegenstander direct momentum verloor.
Hamlin: "Het was meer verdedigen dan wat anders. Harvick kwam steeds dichterbij en dan komt hij bij het rechter achterspatbord. En dan is het gedaan. Ik was constant in mijn spiegels aan het kijken en om hem zijn lijn af te nemen wist ik dat het een verdedigende beweging ging worden. Maar ik ging iets anders doen om de overwinning te redden. En dit was voor ons de sleutelrol."

Harvick was het er niet helemaal mee eens. Ik was geconcentreerd op het midden van de baan maar verloor bijna de voorkant en moest toen van het gas af. En toen Danny van lijn veranderde moest ik ook nog eens van het gas af om de muur niet te raken."
Maar de JGR-crew leden waren de echte helden. Tijdens de verplichte pitstop zorgden zij ervoor dat Hamlin in de pits maar liefst vijf plekken kon opschuiven. Hamlin versloeg Harvick vervolgens met een voorsprong van 0.823 secs.

Aanvankelijk nam Brad Keselowski in het eerste wedstrijdsegment de leiding nadat hij voor twee nieuwe banden geopteerd had. Daarmee kon hij ook het tweede segment afwerken en wist Kurt Busch met vier verse Goodyears achter zich te houden. Het vierde wedstrijdsegment werd door Busch gewonnen.Voor de finale verspeelde Keselowski al zijn kansen door te hard in de pitlane te rijden. "Toen wist ik dat het gedaan was."

CMS NSCS DH BO 051615
Denny Hamlin is de nieuwe 2015 All Star.

Uitslag
1. Denny Hamlin Toyota 110 ronden
2. Kevin Harvick Chevrolet 110 ronden
3. Kurt Busch Chevrolet 110 ronden
4. Jeff Gordon Chevrolet 110 ronden
5. Matt Kenseth Toyota 110 ronden
6. Kyle Busch Toyota 110 ronden
7. Kasey Kahne Chevrolet 110 ronden
8. Joey Logano Ford 110 ronden
9. Brad Keselowski Ford 110 ronden
10. Dale Earnhardt Jr. 110 ronden

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet