V8 Supercars

V8 Supercars: Dubbeloverwinning voor Winterbottom in Perth. SVG 4e in R1

Mark Winterbottom heeft in Perth beide Sprint-wedstrijden meetellend voor het V8 Supercarkampioenschap op zijn naam geschreven. Sinds Darwin vorig jaar "Frosty" geen races mee gewonnen maar leidt nu in de tussenstand van het kampioenschap.

Tekst Willem J. Staat
Foto PRA

2015 Perth
Prodrive Racing Australia  beheerste beide Sprintwedstrijden in Perth.

Dubbeloverwinning voor Mark Winterbottom in Perth
PRA-coureur Mark Winterbottom heeft op Barbagallo Raceway beide V8 Supercar sprintwedstrijden op zijn naam geschreven. In de eerste wedstrijd moest hij zijn teamgenoot Chaz Mostert kortstondig voorlaten en in de tweede leidde de PRA-coureur van start tot finish.

Mark Winterbottom: " Overall was het een prachtige dag. Ik versloeg Chaz bij de start maar eigenlijk was hij sneller. Toen we van Craig Lowndes afstand konden nemen probeerden wij tegen elkaar te racen. Voor de tweede wedstrijd brachten we wat veranderingen aan en de auto was gewoon fantastisch. Hoewel we op Eastern Creek en de F1 support-wedstrijden wonnen was het eigenlijk alweer 12 of 14 maanden geleden dat ik op het podium gestaan heb. Voor Chaz was het natuurlijk fantastisch om vanaf pole te vertrekken."

In de eerste wedstrijd eindigde regerend kampioen Jamie Whincup als zestiende maar sloeg in de tweede wedstrijd met een tweede plek terug. Whincup had zich voor beide wedstrijden als 21e en 15e geklasseerd en vond het nogal verrassen dat hij in de tweede wedstrijd alsnog een podium behaalde. De Triple Eight Holdens kwamen ten opzichte van de concurrentie duidelijk snelheid te kort. Toll HRT-coureur Garth Tander kampte met een kapotte linkerachterband en moest zijn vierde plek aan Shane van Gisbergen prijsgeven. Jason Bright eindigde vooor Team BOC als vijfde. In de tweede wedstrijd eindigde van Gisbergen als 24e nadat het team besloten had om voor oude banden in de Sprintwedstrijden te opteren. "Wij moeten ons voor de 84 ronden tellende wedstrijd goed kwalificeren zodat we een goede kans hebben" aldus SVG.

In de tweede wedstrijd eindigde Fabian Coulthard als derde gevolgd door Chaz Mostert en James Courtney. Met een tweede en een vierde plek was het een uitermate goed weekend voor Mostert in de Sprintraces.

Chaz Mostert: "Ik ben er helemaal opgewonden van.Prachtig om samen met "Frosty" een 1-2 bij elkaar te rijden. We hadden een goede break van vijf/zes weken en kwamen erg sterk terug. Tweede en vierde dat helpen wel voor het kampioenschap. Mijn doel is om zoveel constante resultaten bij elkaar te rijden.

Race 1
1) Mark Winterbottom – Pepsi Max Crew
2) Chaz Mostert – Pepsi Max Crew
3) Craig Lowndes – Triple Eight
4) Shane van Gisbergen – Tekno
5) Jason Bright – Brad Jones Racing
6) David Reynolds – The Bottle-O Racing Team

Race 2
1) Mark Winterbottom – Pepsi Max Crew
2) Jamie Whincup – Triple Eight
3) Fabian Coulthard – Brad Jones Racing
4) Chaz Mostert – Pepsi Max Crew
5) Craig Lowndes – Triple Eight
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet