GT

GT: Jeroen Bleekemolen/Luca Stolz winnen ADAC GT Masters thriller Oschersleben

Jeroen Bleekemolen en zijn Duitse teamgenoot Luca Stolz hebben op Etropolis Oschersleben met de Bentley Continental werkelijk een ware GT Thriller op hun naam geschreven. Evenals bij de eerste wedstrijd gisteren eindigden wederom twee SLS AMG GT3's op het podium

Tekst en Foto's Willem J. Staat

2015 R2 Bleek 2
Prachtig moment voor Jeroen Bleekemolen. Samen met Luca Stolz behaalt de Nederlander de eerste Bentley-overwinning in Oschersleben.

Jeroen Bleekemolen/Luca Stolz winnen ADAC GT Masters thriller Oschersleben
Jeroen Bleekemolen heeft samen met zijn Duitse teamgenoot Luca Stolz Bentley direct bij het debuut in de ADAC GT Masters de allereerste zege bezorgd. Bleekemolen werd direct bij de start van de wedstrijd ingeklemd waardoor hij de leiding aan de Corvette van Daniel Keilwitz moest afstaan. Daarachter volgden de beide SLS AMG GT3's van Zakspeed en HP Racing. Een aanrijding tussen de Reiter Engineering Camaro GT3 en Senkyr Motorsports BMW Z4 GT3 zorgde voor de eerste safetycarfase in de wedstrijd. Na de reguliere stops kwam de Bentley Continental GT3 van Stolz achter Andreas Wirth in tweede positie weer terug op de baan.

2015 Start ADAC GT Masters R2
Jeroen Bleekemolen geheel links wordt door de Zakspeed Mercedes geheel weggedrukt.

Gedurende lange tijd leverden de Chevrolet, Bentley en Mercedes een schitterend slipstreamduel waarbij de Zakspeed SLS Mercedes AMG GT3 in de slotfase toch afhaakte. Stolz bleef constant druk op Callaway Competition Corvette Z06.R uitoefenen. Ruim vijf minuten voor het einde werd de Callaway Corvette Z06.R op het achterste circuitgedeelte plotseling langzamer en in het zicht van de finish strandde Andreas Wirth met een technisch defect. Een korte safetycarfase in het zicht van de finish bezegelde de allereerste Bentley-overwinning in de ADAC GT Masters. Tot kort voor het einde van de tweede ADAC GT Masters-wedstrijd weigerde Bleekemolen in een eerste Bentley-overwinning te geloven totdat plotseling de kaarten onverwachts opnieuw geschud werden.

2015 R2 Keilwitz
De Callaway Corvette Z06R leek een zekere zege tegemoet te gaan maar viel kort voor het einde met een technisch defect uit.

Achter de combinatie Bleekemolen/Stolz eindigde de Zakspeed SLS AMG Mercedes GT 3 van Luca Ludwig/Sebastian Asch als tweede, gevolgd door het HP Racing exemplaar van Harald Prozyck/Andreas Simonsen.De Schütz-Motorsport Porsche 911 GT 3 R van de combinatie Engelhart/Bachler eindigde als vierde en pakte daarmee tevens de leiding in de tussenstand van het kampioenschap. Achter de Schütz Motorsport Porsche volgde de Schubert BMW Z4 GT3 van de combinatie Claudia Hürtgen/Jesse Krohn.

2015 Bleek R2
Direct bij het debuut een HTP Bentley-zege voor de combinatie Bleekemolen/Stolz

Voor regerend kampioen Kelvin van der Linde werd het eigenlijk een teleurstellend weekend. Gisteren eindigde Van der Linde met zijn nieuwe teamgenoot Stefan Wackerebauer teleurstellend als zeventiende. Tijdens de tweede wedstrijd zat er niet meer dan een zesde plek in. Ook uiterst teleurstellend was het optreden van Nicki Thiim. Die viel in de openingsfase van een derde naar een zevende plek terug. Uiteindelijk werd de combinatie Jordan Pepper/Nicki Thiim als vijftiende en laatste geklasseerd.

2015 Jost R1
Tweede Gentlemen-overwinning voor Nissan in de ADAC GT Masters.

In het Gentlemen klassement ging de overwinning andermaal naar de MRS GT Racing Nissan GT-R Nismo GT3 van de combinatie Dominik Jöst/Florian Scholze. De combinatie Remo Lips/Sven Barth eindigde met de Corvette Z06.R. als tweede in het Gentlemen klassement. Overall eindigden beiden resp. als 8e en 10e.

2015 Podium R2

Uitslag ADAC GT Masters R2 Oschersleben
1.Luca Stolz/Jeroen Bleekemolen Bentley Continental GT3 39 ronden 1.00.56.025
2. Sebastian Asch/Luca Ludwig Mercedes Benz SLS AMG GT3 + 5.707 secs
3. Harald Prozcyck/Andreas Simonsen Mercedes Benz SLS AMG GT3 + 11.714 secs.
4.Christian Engelhart/Klaus Bachler Mercedes Benz SLS AMG GT3 + 14.475 secs.
5.Claudia Hürtgen/Jesse Krohn BMW Z4 GT3 + 14.901 secs.
6. Stefan Wackerbauer/Kelvin van der Linde Audi R8 LMS Ultra + 15.230 secs.
7.Dominik Baumann/Jens Klingmann BMW Z4 GT3 + 15.645 secs.
8. Dominik Jöst/Florian Scholze Nissan GT-R Nismo GT3 +15.962 secs.
9.Florian Stoll/Marc Basseng Audi R8 LMS Ultra + 17877 secs.
10.Remo Lips/Sven Barth Corvette Z06.R + 23.293 secs.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet