NASCAR

NASCAR: Denny Hamlin wint Xfinity Richmond. Drie crewleden gewond bij pitbrand

JGR-coureur Denny Hamlin heeft in Richmond de Toyota Care Xfintiy 250 op zijn naam geschreven. Vorige week moest Hamlin vanwege een nek-en rugblessure voortijdig zijn plek afstaan. Gedurende de wedstrijd raakten drie crewleden van twee verschillende teams gewond bij een pitbrand.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

NASCAR RIR NXS 42415 Hamlin
Schitterende overwinning in Richmond voor Denny Hamlin die na een nek-en rugblessure een fraaie comeback maakt.


Denny Hamlin wint Xfinity Richmond. Drie crewleden gewond bij pitbrand
Polesitter Denny Hamlin reed in Richmond de eerste 154 ronden op kop en moest slechts tweemaal de leiding aan Brian Scott en Elliott Sadler afstaan. Met een voorsprong van ruim 3.719 secs. versloeg Hamlin de Penske Ford Mustang van Joey Logano. Voor Hamlin betekende het zijn derde Richmond-overwinning en 12e Xfinity-zege. In 281 Xfinity starts betekende dit tevens de 100e Toyota-overwinning. Van de 500 verreden Xfinity wedstrijdrondes reden de JGR-Toyota's er sinds vorig jaar 498 op kop. Vorige week in Bristol moest Hamlin in de door regen onderbroken wedstrijd zijn plek aan Erik Jones afstaan.

Denny Hamlin: " Vanaf het begin was dit een fantastische dag. Onze auto beschikte over voldoende snelheid en dit is gewoon de sleutel naar de overwinning. Je moet over een snelle auto beschikken, het heeft niets met trucjes te maken. Na een herstart wist ik bij elke vijf rondes dat ik de pace kon zetten.

Vorige week won Joey Logano op identieke wijze voor Team Penske op Bristol. Joey Logano: "Nu weet ik wat het is om achter de concurrentie aan te rijden. We beschikten gewoon over een auto die slechts voor een tweede plek goed was. Daar hoorden we thuis. Ik was geen partij voor hem."

Drie crewleden gewond bij pitbrand
Gedurende één van de reguliere pitstops deed zich bij het team van Brendan Gaughan een ernstig incident voor. Bij het bijvullen van brandstof ontstond er een brand die oversloeg naar de aangrenzende pit van Brian McClure. Bij het incident liepen Antony O'Brien(verantwoordelijk voor Gaughan's achterwielen en brandstof) en Josh Wittmann brandwonden op. Clifford Turner die deel uitmaakte van McClure's crew kon na behandeling weer naar zijn team terugkeren. De NASCAR-organisatie deed geen mededelingen over de toestand van O'Brien en Wittmann. Op de televisiebeelden valt bij de herhalingen een plotselinge vuurbal waar te nemen.

NASCAR RIR NXS 42415 Hamlin VL
Het team van JGR-Toyota heeft gewoon de macht op Richmond.

Uitslag Toyota Xfinity 250 Richmond
1. Denny Hamlin Toyota 250 ronden
2. Joey Logano Ford 250 ronden
3. Regan Smith Chevrolet 250 ronden
4.Erik Jones Toyota 250 ronden
5.Chase Elliott Chevrolet 250 ronden
6.Daniel Suarez Toyota 250 ronden
7.Brian Scott Chevrolet 250 ronden
8. Austin Dillon Chevrolet 250 ronden
9.Ty Dillon Chevrolet 250 ronden
10.Landon Cassill Chevrolet 250 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet