WTCC

WTCC: Marrakech wordt voor Coronel 'Marracrash'

TCheDbb704-CORONEL 052 16e12

De derde en vierde ronde van het FIA WTCC 2015 vonden plaats op het bijna 4,6 lange Moulay El Hassan stratencircuit in Marrakech. Tom Coronel liep hier vorig jaar een flink schade op en was nu gebrand op een goed resultaat. Met zijn DHL-gele Cruze van ROAL Motorsport was de Nederlander ook regelmatig de snelste Chevy en begon vol vertrouwen aan de kwalificaties. De eerste liep goed en met zijn tweede set banden in de tweede sessie was er een metaalgeluid dat hem parten speelde. Een probleem met de airjacks (hydraulische kriks onder de auto) veroorzaakte de problemen. Desondanks klasseerde Tom Coronel zich voor de eerste race als negende en profiteerde van technisch problemen bij anderen. Zo startte de eerste race voor de 43-jarige coureur uit Eemnes vanaf een zesde positie. Die race duurde echter maar kort. In de openingsronde verremde Roal Motorsport-teamgenoot Tom Chilton zich compleet en voor Tom Coronel resteerde een rit naar de pits om daar de auto te laten repareren voor de tweede race. Hierin stond hij op de eerste startrij en lagen er kansen op belangrijke WK-punten. Tom kwam goed weg, nam geen risico, maar werd door Norbert Michelisz vol geraakt en de muur ingetikt. Tweemaal schade door toedoen van anderen en veel schade aan de auto. Vraag is zelfs of die tijdig hersteld is voor de training op de Nürburgring en de race in het weekend van 1 tot en met 3 mei in Hongarije.

Tekst en foto's: PR

TCheDbb704-CORONEL 066 70b20

Tom Coronel was na afloop met recht teleurgesteld: "Dit is niet leuk meer. Ik ben positief ingesteld en weet dat er tijdens een race wat kan gebeuren. Maar tot twee keer toe er vol afgetikt worden zonder dat je er zelf iets aan kunt doen is echt balen. In de eerste race was het mijn teamgenoot die zeker vijf wagenlengtes achter mij zat en gewoon te laat remde. Achteraf bood hij er zijn excuses voor aan, maar daar kom je niet ver mee. De auto had rechtsvoor veel schade en het team heeft er alles aan gedaan om dat voor de tweede race hersteld te krijgen. Die race begon ik met een goede start. Dat leek misschien niet zo, maar ik kwam voor mijn gevoel goed weg. Ook nu duurde het niet lang en werd ik vol gescoord door Michelisz. Hij raakte mij van achteren en bleef duwen. Voor mij eindigde het in de muur en met heel veel schade aan de voorzijde. Marrakech lijkt voor mij meer Marracrash te worden. Laten we hopen dat de schade tijdig hersteld kan worden."

ztByL7Op04-CORONEL 016 76dcd

En dat in een weekend dat zo goed begon. Tom Coronel daarover: "Het leek echt een topweekend te worden. De trainingen en eerste kwalificatie verliepen goed. Ik was met regelmaat de snelste Chevrolet. Tot ik op een nieuwe set banden al snel een metaalachtig geluid hoorde. Eerst dacht ik aan de versnellingsbak, het differentieel of de koppeling, uiteindelijk bleek het een probleem met de airjacks te zijn. Ik kon niet verder rijden en moest er het beste van hopen. Een negende plek in de eerste race en een tweede voor race twee was iets waar ik mij prima in kon vinden. Door technische problemen bij andere rijders mocht ik in de eerste race zelfs als zesde starten. Helaas duurde die maar twee kilometer!"Uitslag race 1: 1.José Maria López 14 ronden in 24:31.802; 2.Ma Qing Hua op 0.942; 3.Sébastien Loeb op 4.492; 4.Mehdi Bennani op 5.405; 5.Yvan Muller op 21.617 (allen Citroen Racing C-Elysee); 6.Tiago Monteiro op 22.986 (Honda Civic WTCC) en uitgevallen Tom Coronel (ROAL Motorsport Chevrolet Cruze).

Uitslag race 2: 1.Yvan Muller 14 ronden; 2.Sebastien Loeb op 0.552; 3.José Maria López op 18.113 (allen Citroen Racing C-Elysee); 4.Tom Chilton op 22.754 (ROAL Motorsport Chevrolet Cruze); 5. Hugo Valente op 26.490 (Campos Chevrolet Cruze); 6. Norbert Michelisz op 37.677(Honda Civic WTCC) en Tom Coronel (ROAL Motorsport Chevrolet Cruze) uitgevallen.

FIA WTCC kalender 2015:
Hungary (Hungaroring), 1-3 mei
Germany (Nürburgring Nordschleife), 15-16 mei
Russia (Moscow Raceway), 5-7 juni
Slovakia (Slovakia Ring), 19-21 juni*
France (Paul Ricard), 26-28 juni
Portugal (Vila Real), 10-12 juli
Japan (Motegi), 11-13 september
China (Shanghai), 25-27 september
Thailand (Buriram), 30 oktober-1 november
Qatar (Losail), 20-22 november*

*Afhankelijk van ondertekening van de eventpromotor overeenkomst.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet