NASCAR

NASCAR: Joey Logano wint Xfinity Bristol. Unieke prestatie Penske-coureur. Leidt alle 300 ronden!

Penske-coureur Joey Logano won op de Bristol Motor Speedway zijn tweede NASCAR Xfinity-race dit seizoen. De Penske-coureur vestigde op de korte oval een uniek record. Hij reed alle 300 ronden op kop! Rookie Daniel Suarez eindigde acher Logano als tweede.

Tekst Willem J.Staat
Foto: NASCAR

2015 Logano Jones Start
Voor de Amerikanen moet dit wel heel saai geweest zijn. Het enige moment dat de leiding van koploper wisselde. Logano was absoluut een klasse apart op de korte oval van Bristol.

Joey Logano wint Xfinity Bristol
Penske-coureur Joey Logano zorgde tijdens de Xfinity wedstrijd vermoedelijk voor een nieuw record. De No 22 Penske-rijder was op de korte oval van Bristol een klasse apart door alle 300 ronden op kop te rijden. Alleen Toyota-coureur Erik Jones wist hem bij de start kortstondig te passeren en dit was de enige maal dat de leiding even van koploper wisselde. Jones eindigde als vierde en was dan ook behoorlijk teleurgesteld.

Erik Jones: "Het is OK. Maar je kunt niet echt passeren. We kwamen weer terug aan de kop maar we waren niet zo goed als de No 22. Wij beschikten eigenlijk over een Top 3-auto."

JGR-Toyota Rookie Daniel Suarez leverde met een tweede plek eveneens een indrukwekkende prestatie. Halverwege de wedstrijd wist hij zijn Toyota met een machtige "save" fantastisch onder controle te houden. In acht Xfinity starts was dit zijn beste resultaat.

Winnaar Joey Logano: "Ik heb nog nooit in een wedstrijd alle rondes aan de leiding gereden. Wat een snelle Fast Discount Tire Ford. Wat is dit genieten. Eigenlijk wacht je er alleen maar op totdat het fout gaat. Bij al die late neutralisaties heb je het gevoel, wanneer ga ik dit verknallen. Daar ben je de gehele wedstrijd ongerust over. Een perfecte dag en wat een snelle auto!"

Chris Buescher eindigde als derde. "Dat was werkelijk een snelle auto, de beste die we hier op Bristol ooit gehad hebben. Wij hadden misschien iets meer nodig gehad want het was moeilijk om te passeren. Je pakt de hoge kant maar onder kun je weinig doen. Dan blijf je gewoon in het verkeer vastzitten," aldus een teleurgestelde Buescher.

Harvick vormde kortstondig bedreiging
Alleen Kevin Harvick leek voor Joey Logano kortstondig een bedreiging te vormen. Vanaf een zesde startplek wist Harvick snel aansluiting bij Logano te vinden maar slaagde er nimmer in om de Penske Ford Mustang te passeren. Wegens te snel rijden in de pitlane werd Harvick in de 174e ronde naar de staart van het veld teruggezet, maar behaalde voordeel uit een late neutralisatie. Hij kwam als zevende over de streep. Nadat J.J. Yelley op vrij hardhandige wijze tegen de SAFER barrier spinde moest de wedstrijd kortstondig onderbroken worden omdat de splitter van diens auto er in was blijven steken.......... In de 300 ronden tellende wedstrijd moest er slechts achtmaal geneutraliseerd worden.

Uitslag
1. Joey Logano Ford 300 ronden
2. Daniel Suarez Toyota 300 ronden
3. Chris Buescher Ford 300 ronden
4. Erik Jones Toyota 300 ronden
5.Ty Dillon Chevrolet 300 ronden
6. Chase Elliott Chevrolet 300 ronden
7.Kevin Harvick Chevrolet 300 ronden
8. Brian Scott Chevrolet 300 ronden
9. Brendan Gaughan Chevrolet 300 ronden
10.Elliott Sadler Ford 300 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet