DNRT

DNRT: Groeten uit Zandvoort vanaf de DNRT openingsraces

hoofdfoto

Het was weer genieten het afgelopen weekend. De DNRT en hun rijders hadden voor volle startvelden gezorgd en er werden weer mooie races voorgeschoteld. Was het zaterdag qua weer nog een beetje kil en vochtig, zondag kon je uit de wind heerlijk in het zonnetje genieten van de strijd op de baan. Een ongedwongen en prettige sfeer maakte zich meester van het duinencircuit.

Tekst en foto's: Gerrie Hoekstra

1-genieten-in-het-zonnetje
Lekker dagdromen over een eventuele overwinning.

2-schade
Slechts een enkeling ging met schade aan de auto en pijn in de portemonnee richting huis.

3-Youri verwijveren
Youri Verswijveren was ontzettend blij met zijn derde en eerste plaats in de Mazda MaX5 Cup.

4-wijnands

OCA in het zonnetje
De vereniging OCA is opgericht in 1962. De leden zijn enthousiaste vrijwilligers die tijdens de races op Circuit Park Zandvoort als official zorg dragen voor de veiligheid op en langs het circuit. Eén van de oudgedienden en een bekend gezicht op de startgrid is Zandvoorter Dirk Wijnands, die al 43 jaar actief is op het duincircuit. Ooit begonnen als amateurcoureur in Duitsland kwam Dirk in 1972 bij de Technische Commissie op Zandvoort terecht om daarna NAV official te worden. 10 Jaar geleden liep het bijna fout af voor de enthousiaste OCA medewerker. "Eén van de buitenlandse Formule Renault-rijders schoot te ver door op de startgrid en raakte mij, waardoor ik mijn enkel brak. Nadien heb ik nog veel last gehad van deze kwetsuur. Aan stoppen denk ik niet, zolang ik er plezier aan beleef blijf ik doorgaan met dit werk."

Wil jij ook meedoen, dan kan dat. De OCA kan nog een hoop nieuwe collega's gebruiken. Voor inlichtingen: http://www.oca-zandvoort.nl/contact

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet