GT

GT: Rinaldi Racing op pole voor openingsrace Blancpain Endurance Series op Monza

VSA BSS NOG15 GR8R8598

Rinaldi Racing heeft op Monza de eerste pole position van het Blancpain Endurance Series seizoen weten te veroveren. De Ferrari 458 Italia van Norbert Siedler en Rinat Salikhov was in de vrije training en pre-qualifying al het snelste en Siedler was ook in de afsluitende kwalificatie het snelste in een veld van 59 auto's. 

Tekst: Marcel ten Caat (Twitter: @marceltencaat)
Foto: SRO

De kwalificatie vanochtend werd enkele malen onderbroken door ongevallen. In de eerste sessie ging de in het kampioenschap debuterende Max Koebolt met de Audi R8 LMS ultra van de baan, in de derde deel crashte Fabio Onidi zijn ISR Racing Audi in de Ascari bocht.

Voor de Oostenrijker Siedler verliep de kwalificatie echter zonder problemen. De Rinaldi-coureur zette op het einde van de sessie een 1:46.571 op de klokken en versloeg daarmee de Black Pearl Racing by Rinaldi Ferrari van Pierre Kaffer. Kaffer kwam met de tweede auto van Rinaldi tot een tijd van 1:46.831.

Fabio Babini kwalificeerde zich als derde met de nieuwe Lamborghini Huracán GT3, die in Italië voor het eerst in een race in actie komt. De Italiaan, die zijn auto deelt met de Amerikaan Andrew Palmer en de Nederlander Jeroen Mul, wist daarmee tevens de pole position in de Pro Cup voor zich op te eisen.

Robin Frijns, afgelopen week in Nogaro nog ongelukkig in de kwalificatie, kwamen samen met teamgenoten Laurens Vanthoor en Jean-Karl Vernay tot de negende tijd. Indy Dontje en Stef Dusseldorp, teamgenoten bij het Duitse Rowe Racing, zullen als 16e en 17e van start gaan, terwijl Yelmer Buurman uiteindelijk bleef steken op de 45e tijd. Door het ongeval van Koebolt zullen hij en Pieter Schothorst vanaf de 56e plaats van start moeten gaan.

Uitslag Kwalificatie Blancpain Endurance Series
Zondag 12 april 2015, Monza
1. Rinaldi Racing (Norbert Siedler) in 1:46.571
2. Black Pearl Racing by Rinaldi (Pierre Kaffer) + 0.260
3. GRT Grasser Racing Team (Fabio Babini) + 0.704
4. Kessel Racing (Michael Lyons) + 0.913
5. Leonard Motorsport AMR (Michael Meadows) + 0.914
6. AF Corse (Cedric Sbirrazzuoli) + 0.949
7. Insight Racing Denmark (Martin Jensen) + 0.977
8. AF Corse (Matt Griffin) + 1.037
9. Belgian Audi Club Team WRT (Laurens Vanthoor) + 1.082
10. Bentley M-Sport (Steven Kane) + 1.175
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet