Supercar Challenge

Henk Thuis winnaar van de eerste race om de IDIS Superlights Challenge

startfoto

De seizoensopening van de IDIS Superlight Challenge is een overwinning geworden voor Henk Thuis. Hij stuurde zijn Radical SR8 onbedreigd naar de overwinning, nadat hij bij de start al direct de leiding nam. Schumacher werd tweede en Bob Herber pakte de derde plaats.


Tekst en foto's: Supercar Challenge

20150406 sprintrace thuis

Het hele weekend hanteerde de wedstrijdleiding het principe van twee opwarmrondes. Bij post veertien oftewel in de bocht zonder naam, spinde Paul Sieljes en ook Leon Rijnbeek ging in het rond. Dus voordat het veld van start ging was er al commotie op de baan.

20150406 sprintrace houthoofd

Bij de start dook Henk Thuis als eerste de Tarzanbocht in, gevolgd door de witte Norma 20FC van Luc de Cock en Tim Joossen met de Tatuus. Bob Herber haalde in de eerste ronde al York Schumacher in en pakte P4. Aan kop werd het echter geen Nederland tegen België, want De Cock moest al vanaf de derde ronde de naar voren gekomen Bob Herber (Wolf GB08) en Tim Joossen voorlaten.

20150406 sprintrace herber

Paul Sieljes startte ongelukkig achteraan, maar herstelde zich snel met een tijd van 1.47.255. Helaas kwam hij in aanraking met Wibo Rademaker en spinde hij opnieuw. Opvallend was dat Rob Kamphues snel naar voren reed. Ko Koppejan startte voor Filip Declercq, die ergens tijd leek verloren te hebben.

wim jeuris mg 4665

Ook Wim Jeuris viel terug na in een groepsgevecht te zijn verwikkeld. Later stond hij stil naast de baan en moest opgeven. York Schumacher realiseerde in de negende ronde de snelste tijd van 1:39.693 en Luc de Cock viel ook verder terug.

20150406 sprintrace schumacher

Bij het uitkomen van de Tarzanbocht is er ook even contact tussen Tim Joossen en York Schumacher. Vanaf ronde dertien blijft Henk Thuis onbedreigd aan kop rijden en is er een mooie strijd tussen Heinz Kremer en Leon Rijnbeek. Voor de Audi S bocht parkeert Carlo Kuijer zijn Praga met een kapotte aandrijfas. Force majeure.

20150406 sprintrace dierkes

Na het uitvallen van Kuijer gebeurt er weinig meer en rijdt Henk Thuis naar de overwinning, gevolgd door York Schumacher en Bob Herber. In de Superlight Groep 2 pakt Filip Declercq de overwinning, voor David Houthoofd en Dominik Dierkes. Een internationaal podium, met twee Belgen en een Duitser als winnaars van een mooie wedstrijd!

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet