GT

Braams en Huisman winnen eerste race Competition102 GT4 European Series op Nogaro

huisman

De Nederlanders Luc Braams en Duncan Huisman hebben de eerste wedstrijd van de Competition102 GT4 European Series gewonnen. De Chevrolet Camaro GT4-coureurs maakten een sterke indruk op het Franse circuit Nogaro door vanaf plaats acht naar de overwinning te rijden. Landgenoten Marcel Nooren / Jelle Beelen passeerden als tweede de finishlijn nadat zij de tweede helft van de race aan de leiding hadden gelegen. Ondanks een aanrijding finishte Jörg Viebahn (GER) als derde. Liesette Braams (NED) won in de AM-categorie nadat zij beide Lotus Evora GT4-rijders achter zich hield.

Tekst en foto's: PR

start

Hendrik Still (GER) had zich op pole position gekwalificeerd en pakte de leiding in de wedstrijd kort nadat de lichten doofden. Hij hield een jagende Viebahn met succes van zich af. Maar de coureur met de gloednieuwe Sin R1 GT4 was niet in staat om een groot gat te slaan naar de concurrentie. Hierdoor werd de koppositie verspeeld tijdens de verplichte pitstop. "Ik remde ultra laat bij het ingaan van de pitstraat. Hierdoor verkleinde ik het gaatje naar Still en zo kon mijn teamgenoot Jelle de leiding in de race nog tijdens de pitstop overnemen", vertelde Nooren die Viebahn al eerder had verschalkt.

Ondertussen was Viebahn de enige coureur die nog geen pitstop had gemaakt en deze strategie bleek succesvol. Hij reed vlak voor Still de pitstraat uit en maakte daarmee een positie goed. Het tweetal raakte in gevecht en met nog slechts een paar minuten op de klok kwam het tot een aanrijding.

"Hendrik had geen kans om mij in te halen omdat ik hem volgde in mijn spiegels", zei Viebahn. "Ik zat aan de binnenkant van de bocht toen hij mij raakte. Hierdoor lekte de Aston Martin olie en ik haalde maar net de finishlijn. Vervolgens hield de auto er mee op."

"Het was mijn fout", gaf Uckermann toe. "Ik was een beetje sneller en probeerde hem al een paar keer in te halen. Het was een mooi gevecht, maar het was mijn fout toen ik hem probeerde in te halen op een plek waar dat niet kan. Daarvoor heb ik mijn excuses aangeboden."

Beelen reed in leidende positie toen Huisman in zijn spiegels verscheen. "De achterbanden waren versleten en ik driftte over de hele baan", merkte Beelen. "Duncan kwam heel dichtbij en haalde me uiteindelijk in. Hoe dan ook ben ik super blij met het behaalde resultaat." Huisman voegde daar aan toe: "Jelle reed ontzettend goed en ik kon hem inhalen toen hij een foutje op het oliespoor maakte. Het wordt een lastig seizoen om tegen hem te vechten."

Liesette Braams (NED) won in de AM categorie nadat zij Lotus Evora GT4-rijders Pavel Lefterov (BGR), die als tweede eindigde, en Daniel Uckermann (GER) achter zich hield. "Wat een race! Vanwege de olie op de baan was het erg glibberig," merkte Braams. "Maar ik had mooie gevechten met de Lotus-coureurs en het is goed om te zien dat de klasse zo competitief is. Het is een ongelooflijk goed resultaat voor de hele familie nadat mijn man Luc de wedstrijd won."

De race kan op www.gt4series.com/live opnieuw bekeken worden. De tweede wedstrijd van de Competition102 GT4 European Series op Nogaro vindt plaats op maandag 6 april om 11:05 uur. Deze race kan live worden gevolgd op www.gt4series.com/live.

COUPES DE PÂGUES – CIRCUIT PAUL ARMAGNAC – NOGARO – 4 – 6 APRIL

Uitslag race 1 Competition102 GT4 European Series: 1. Luc Braams / Duncan Huisman, Chevrolet Camaro, 31 ronden in 52:58,701 minuten (127,7 km/u), 2. Marcel Nooren / Jelle Beelen, Chevrolet Camaro, op 5,461 seconden, 3. Jörg Viebahn, Aston Martin Vantage GT4, op 17,486, 4. Rob Severs / Simon Knap, BMW M3 GT4, op 19,772, 5. Thomas Krebs / A. Klasen, Porsche Cayman 981 SP, op 58,810, 6. Hendrik Still, Sin R1 GT4, op 1:15,867, 7. Liesette Braams, BMW M3 GT4, op 1:17,225 (1e am), 8. Pavel Lefterov, Lotus Evora GT4, op 1:23,069 (2e am), 9. Daniel Uckermann, Lotus Evora GT4, op 1 ronde (3e am).

Niet geklasseerd: Grigor Grigorov / I. Tzonev, Sin R1 GT4 op 18 ronden, André Grammatico, BMW M3 GT4, op 25 ronden, Bernhard van Oranje / Ricardo van der Ende, Ford Mustang FR500C, op 27 ronden.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet