Formule 2

GP2: Nigel Melker verrassende verschijning op test Bahrein

gp2-paddock-sat-6

Nigel Melker is de grote verrassing op de inschrijvingslijst van de GP2-test in Bahrein. De Barendrechter schuift samen met Nick Yelloly aan bij Hilmer, dat nog geen coureurs onder contract heeft. Bij MP zit deze Sergio Canamasas naast Daniël de Jong. In Abu Dhabi was dat nog Vittorio Ghirelli.

Tekst en foto: Mattijs Diepraam

"Voorlopig gaan we gewoon testen en kijken hoe 't gaat", zei Melker deze middag tegen AUTOSPORT.NL. "Dan kunnen we daarna kijken of we tot een deal voor komend seizoen kunnen komen." De Nederlander vliegt vanavond nog naar het Midden-Oosten na een overeenkomst die op het laatst tot stand is gekomen.

Melker gaat in Bahrein rijden met het startnummer 25. Dat roept herinneringen op aan 2012, toen hij in de GP2 met hetzelfde startnummer reed en verrassende dingen liet voor Ocean, het bescheiden team van WTCC-coureur Tiago Monteiro dat inmiddels allang weer afscheid heeft genomen van de GP2. Op de foto hierboven zien we hem in het rennerskwartier van Hockenheim.

MP Motorsport probeert deze keer Sergio Canamasas uit. De Spaanse GP2-veteraan reed in Abu Dhabi nog in de auto die nu voor Melker bestemd is. Ook het team uit Westmaas moet nog altijd een knoop doorhakken over de coureur die naast Daniël de Jong het seizoen begint.

Voor de rest is het veld onveranderd ten opzichte van Abu Dhabi. Zoel Amberg, die toen nog niet was gecontracteerd door Lazarus, rijdt opnieuw voor het Italiaanse team. Het contract van de Zwitser werd vorige week bevestigd. Hetzelfde geldt voor Robert Visoiu. De jonge Roemeen racet dit seizoen bij Rapax als teamgenoot van Sergey Sirotkin. Richie Stanaway vult opnieuw de tweede auto van Status – waar hij op Yas Marina zeer succesvol in was – maar moet nog altijd worden bevestigd voor het seizoen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet