Formule 1

Formule 1: Jolyon Palmer reserve bij Lotus

palmer-lotus

Lotus heeft Jolyon Palmer aangetrokken als reservecoureur. De GP2-kampioen staat niet alleen klaar als er iets mocht gebeuren met Romain Grosjean of Pastor Maldonado, maar zal ook enkele vrijdagochtendsessies rijden.

Tekst: Mattijs Diepraam
Foto: Lotus F1 Team

Met het Lotus-contract volgt Palmer in de voetsporen van Davide Valsecchi, die twee jaar geleden ook met DAMS GP2-kampioen werd en daarna reservecoureur werd bij Lotus. De Italiaan bracht het destijds niets, omdat hij feitelijk nauwelijks aan de bak kwam. Voor Palmer is een rol weggelegd in de ontwikkeling van de nieuwe E23 met Mercedes-motor, niet alleen in de simulator, maar ook in enkele vrijdagsessies tijdens GP-weekenden.

Palmer testte afgelopen najaar voor Force India, maar vindt nu dus onderdak bij het team in Enstone. Nadat Fabio Leimer, de GP2-kampioen van 2013, zijn heil moest zoeken in het WEC, krijgt de regerend GP2-kampioen daardoor in ieder geval weer een rol in de Formule 1.

Door in zee te gaan met Palmer gaat Lotus voorbij aan zijn juniors Ocon en Sørensen. De Deen gaat komend seizoen GP2 rijden voor Carlin, de Fransman maakt waarschijnlijk een switch naar de DTM.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet