GT

GT: Groeten uit Abu Dhabi - Gulf 12 Hours 2014

IMG 3588
Qua faciliteiten is het Yas Marina-circuit een van de mooiste ter wereld

Een computercrash die uiteindelijk terminaal bleek te zijn (ja, dat kan dus ook met een Apple!) hield uw redacteur tijdens en na de Gulf 12 Hours op het circuit van Abu Dhabi langer offline dan gehoopt, maar inmiddels is er weer een nieuw MacBook, zijn alle programma's weer geïnstalleerd en bestanden hersteld, zodat we ook, zij het dus met enige vertraging, onze impressie van de GT-race op het Yas Marina-circuit in Abu Dhabi kunnen publiceren. Bij deze, als schril contrast met het grauwe weer thuis...

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: Rebocar Automotive Productions

IMG 2621

Het wedstrijddebuut van een nieuwe raceauto is altijd een interessant feit. Vorig jaar waren we in Abu Dhabi getuige van de première van de Bentley Continental GT3, die in de loop van het seizoen 2014 heel wat successen behaalde. Ditmaal beleefde de McLaren 650S GT3 zijn eerste optreden. De fabrieksauto was in het bekende McLaren-oranje uitgevoerd.

IMG 2663

Onze landgenoten Nico Pronk en Peter Kox reden in een zilvergrijs met rode McLaren.

IMG 2917

Of het Nederlandse duo hier gelijk al alle details van de nieuwe auto met de in het rood geklede Audi-technici deelt, weten we niet. Brandvrije shirts met namen erop zijn overigens handig: zo pak je nooit de verkeerde.

IMG 2778

MotoGP-coureur Jorge Lorenzo maakte weer eens een uitstapje naar de autosport, nadat hij in 2011 al deelnam aan de 24H BARCELONA. Ditmaal reed Lorenzo met een Kessel Racing-Ferrari, uiteraard voorzien van zijn bekende startnummer 99. Hij was niet de enige prominente sporter uit een andere tak die in Abu Dhabi racete, want ook skiheld Didier Cuche racete met een Ferrari.

IMG 3191

De twaalf-uursrace in Abu Dhabi, die voor de vierde keer gehouden werd, is een initiatief van de Italiaan Andrea Ficarelli, vroeger perschef van het Toyota-Formule 1-team. Hier loopt hij met enigszins zorgelijke blik in de pitstraat.

IMG 3251

Evenals in voorgaande jaren werden ook CN2-prototypes toegelaten tot de race, wat resulteerde in de deelname van een viertal Wolfs. Die kenden echter heel wat problemen.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet