Sportscars

Sportscars: Ho-Pin Tung op pole voor laatste Asian Le Mans Series race van het seizoen

Tung-Rewind

Ho-Pin Tung zal morgen vanaf pole position mogen vertrekken tijdens de laatste race van de Asian Le Mans Series op het Sepang International Circuit in Maleisië. De Velpenaar was vanochtend in de kwalificatie voor de drie uur durende race het snelste met de OAK Racing Team Total Morgan Judd.

Tekst: Marcel ten Caat (Twitter: @marceltencaat)
Foto: Rewind Magazine

Net als tijdens de voorgaande wedstrijden dit seizoen komen er ook in Maleisië slechts een klein aantal auto's aan de start, de organisatie kon niet meer dan acht teams vinden die de trip naar Sepang wilden maken. De kwalificatie was er niet minder spannend om. 

Ho-Pin Tung must het in de kwalificatie opnemen tegen de Eurasia Motorsport Oreca Nissan van James Winslow. Tung wist uiteindelijk een snelste tijd van 1:56.875 te noteren, terwijl Winslow bleef steken op een 1:56.979. Craft-Bamboo Racing's Ligier JS 53 EVO kwalificeerde zich als derde algemeen, Jonathan Venter zette de snelste CN-tijd neer (2:04.687).

Bij de GT's was het de Team AAI BMW Z4 GT3 die de pole veroverde. Marco Seefried was het snelste met een tijd van 2:05.078. Slechts drie tiende van een seconde achter hem was het de andere BMW Z4 GT3 van het team, bestuurd door Tatsuya Tanigawa, die de tweede tijd wist te noteren. De door Team AAI ingezette Mercedes SLS AMG GT3 eindigde de kwalificatie als vierde, voor de lokale Clearwater Racing Ferrari 458 Italia GT3.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet