Formule Renault 3.5

FR3.5: Meindert van Buuren Jr test voor Lotus op Barcelona

vanbuuren-lotus

Meindert van Buuren Jr en het Formule Renault 3.5-team van Lotus maken morgen op het circuit kennis met elkaar op het circuit van Barcelona. Diverse teams uit de hoofdklasse van de World Series by Renault zijn daar aanwezig voor een tweedaagse ECU-test. Als de test succesvol verloopt, gaat Van Buuren met het team in gesprek over het seizoen 2015, zo laat hij uit Barcelona weten.

Tekst: Mattijs Diepraam

Na zijn verdienstelijke resultaten voor het achterhoedeteam van Pons Racing werd Van Buuren na zijn debuutseizoen in de Formule Renault 3.5 benaderd door het Tsjechische team Charouz Racing System. Charouz neemt onder de vlag van Lotus aan de Formule Renault 3.5 deel. In 2014 reden Matthieu Vaxivière en Marlon Stockinger voor het team.

Voor 2015 is het team op zoek naar een vervanger van Stockinger, die onlangs voor MP Motorsport in de GP2 testte. Vaxivière blijft aan voor een tweede seizoen. Van Buuren bezocht vorige week de werkplaats in Praag, waar een stoeltje werd gemaakt en hij meteen simulatorwerk kon doen. "Dat ging erg goed, waardoor ze nog benieuwder zijn hoe ik het ga doen in de test", aldus Van Buuren. "Ik ben blij dat ik voor zo'n topteam mag testen, dat de afgelopen jaren altijd voorin heeft meegedraaid en bovendien korte lijntjes heeft met het F1-team van Lotus."

De test op Barcelona is geen officiële collectieve test, maar alle topteams zijn wel aanwezig, waaronder ook Fortec en DAMS. Voor het laatste team komt Nyck de Vries uiteraard in actie. Morgen treedt Andréa Pizzitola naast Van Buuren aan, in de andere auto van Lotus. Vrijdag rijdt de Nederlander alleen. "Natuurlijk gaan we eerst een programma doorlopen, maar het team wil aan het slot wel een tijd zien. Dus aan het einde van de dag wil ik er gewoon goed bij staan in de lijst."

Van Buuren wil nog geen uitspraken doen over zijn toekomst. "Eerst de test afwachten. Je moet maar zien of het klikt, al scheelt het enorm dat ik een Nederlandse engineer heb. Dat maakt de communicatie een stuk makkelijker."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet