Sportscars

Sportscars: Mark Webber en Matteo Cressoni na ongeval Sao Paulo uit ziekenhuis

141130 WEC Race Porsche 20
De Porsche van ondermeer Mark Webber tijdens de race van gisteren

Mark Webber heeft het Bandeirantes-ziekenhuis in Sao Paulo verlaten. Dat berichtte Porsche vanavond rond 22.00 uur. De Australiër bleef ter observatie in het ziekenhuis na de zware crash die hij gisteren beleefde tijdens de laatste race van het seizoen in het FIA World Endurance Championship. Op maandagmorgen Braziliaanse tijd meldde Webber: "Ik heb kneuzingen en zware hoofdpijn. Ik kan me de crash niet herinneren, of hoe die is ontstaan. Het team analyseert de details om meer te weten te komen." Vandaag kreeg Webber in het ziekenhuis ondermeer bezoek van Emerson Fittipaldi, promotor van de WEC-race op Interlagos en zelf ook deelnemer, en oud-F1-coureur Rubens Barrichello.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)

Ook de Italiaan Matteo Cressoni, de rijder van de nummer 90 8Star Motorsports Ferrari 458 Italia, die eveneens bij het incident betrokken was, mocht na een nacht ter observatie vandaag weer het ziekenhuis verlaten. Hij vertrekt naar huis in Italië. Cressoni informeerde zijn team dat hij door de Porsche was geraakt nadat die op hoge snelheid op hem af kwam. De oorzaak van het ongeval met de Porsche is nog onbekend.

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet