Formule 2

GP2: Beitske Visser test in Abu Dhabi voor Lazarus

wsr-spa-14-fri-30

Na haar eerste seizoen in de Formule Renault 3.5 grijpt Beitske Visser nu de kans om kennis te maken met die andere belangrijke opstapklasse naar de Formule 1. Komende donderdag en vrijdag test de Drontense voor het Italiaanse team Lazarus in de collectieve GP2-test op het circuit van Yas Marina in Abu Dhabi.

Tekst en foto: Mattijs Diepraam

Vorige maand sloot Visser een veelbelovend debuutseizoen in de Formule Renault 3.5 af. Daarom was het alom de verwachting dat ze die ingeslagen weg voortzet met een tweede seizoen voor AVF, het team van Adrián Vallés uit Barcelona, waar Visser niet voor niets bij in de buurt is gaan wonen.

Dat Visser een toekomst in de GP2 ambieert, staat nog niet vast. Haar sterke vooruitgang in met name de tweede seizoenshelft heeft wel de belangstelling van Lazarus gewekt, dat een moeilijk seizoen kende met Nathanael Berthon en Conor Daly. Volgens Visser zelf is de test puur ter kennismaking. "We kijken eerst hoe het gaat bij deze test en dan zien we wel wat we volgend jaar gaan doen", zo zei ze tegen AUTOSPORT.NL. Ze beaamt dat het omgaan met de Pirelli's de grootste uitdaging wordt. "Ja, met die banden moet je jezelf een heel andere rijstijl aanmeten, dus dat is het grootste verschil."

Visser is naast Daniël de Jong de tweede Nederlander die meedoet aan de test. Enkele contractverlengingen zijn intussen bekend: Arthur Pic gaat door bij Campos, Julian Leal vervolgt zeer waarschijnlijk bij Carlin. De Colombiaan is er in ieder geval alle testdagen bij. Verder overweegt Lotus om Esteban Ocon bij DAMS in de GP2 te plaatsen, terwijl Arden Jordan King gaat testen.

Zo ziet de opstelling er voorlopig uit:

Russian Time: Mitch Evans, Artem Markelov
Carlin: Luis Sa Silva, Julian Leal
Racing Engineering: Nicolas Latifi, Norman Nato
DAMS: Pierre Gasly, Esteban Ocon
ART: Nobuharu Matushita/Koudai Tsukakoshi, Stoffel Vandoorne
Hilmer: Daniel Abt, Marvin Kirchhöfer
Rapax: Sandy Stuvik, Emil Bernstorff
Arden: Jordan King, André Negrão
Status (v/h Caterham): Rio Haryanto, Richie Stanaway
MP: Daniël de Jong, Marlon Stockinger
Trident: René Binder, Zoel Amberg
Lazarus: Nathaneal Berthon, Sergio Campana/Beitske Visser
Campos: Arthur Pic, Jazeman Jaafar
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet