NASCAR

NASCAR: Matt Kenseth wint Nationwide Homestead. Teamtitel voor Team Penske

JGR-Toyota coureur Matt Kenseth won in Homestead de allerlaatste wedstrijd van de Nationwideseries dit seizoen. Kyle Larson eindigde als tweede voor het team van Chip Ganassi. Met een achtste plek bezorgde Brad Keselowski Team Penske het kampioenschap voor de teameigenaren.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

nns 111514 greenflag
Start van de allerlaatste Nationwidewedstrijd in Homestead dit seizoen.

Matt Kenseth wint Nationwide Homestead. Teamtitel voor Team Penske
Matt Kenseth won in Homestead zijn eerste Nationwidewedstrijd dit seizoen. Bij een herstart in de 199e ronde verloor Kenseth de leiding aan de Ganassi Chevrolet van Kyle Larson. Kenseth kreeg echter een tweede kans toen met de witte vlag in het zicht achter de kop een aantal spinden. Maar bij een herstart in de 205e ronde wist Kenseth met zijn Toyota direct afstand te nemen en won de met zes ronden verlengde wedstrijd. Kyle Busch versloeg Kyle Larson in een dragsprintje richting finish. Daarachter volgden Ryan Blaney en Chris Buescher.

Matt Kenseth: "Bij de één na laatste herstart kwam Kyle Larson dicht bij mij in de buurt maar toen hij de onderste lijn koos en Kyle Busch naast mij reed, wist ik dat ik een kans had. Ik moest het nu beter doen dan in het verleden."

Van de 200 ronden tellende wedstrijd reed Kyle Larson maar liefst 111 ronden op kop maar had bij de laatste herstart iets teveel wielspin waarvan Kenseth profiteerde.

Kyle Larson: "In de laatste 50 ronden had ik een aantal goede herstarts. In de 199e ronde had ik een hele goeie toen ik onder Matt heen dook en de leiding pakte. Voor de overwinning kwam ik jammer genoeg een aantal meters te kort. Toen kwam er een neutralisatie en ik dacht dat de No 12 van Ryan Blaney wel een paar goede herstarts had gehad en die wilde ik op de onderste lijn gewoon voorblijven. Daardoor had ik iets teveel wielspin waardoor Kenseth in staat was om langs mij heen te gaan. Wij reden met z'n drieën naast elkaar. Precies hetgeen dat Kenseth nodig had om te winnen."

Met startnummer 22 won Team Penske het kampioenschap voor teameigenaren.(De No 22 Ford Mustang werd het afgelopen jaar bestuurd door Brad Keselowski, Joey Logano, Ryan Blaney, Michael McDowell en Alex Tagliani). Voor Team Penske betekende dit de vierde titel in de laatste vijf jaar. (2010 Nationwidekampioen met Brad Keselowski, 2012 Sprint Cup kampioen eveneens met Keselowski, en twee achtereenvolgende teamkampioenschappen.

Roger Penske: "Iedereen heeft zoveel bijgedragen om dit tot stand te kunnen brengen. En het was duidelijk dat dit niet van de laatste ronde afhing. De laatste twee jaar wonnen wij hier twee achtereenvolgende kampioenschappen. Voor ons is het belangrijk om op deze wijze door te gaan!"

Chase Elliott eindigde als zeventiende, maar die had in Phoenix afgelopen week al de Nationwidetitel veilig gesteld.

nns 111514 kenseth
Matt Kenseth moest meer dan een jaar op een Nationwidezege wachten.

Uitslag
1. Matt Kenseth Toyota 206 ronden
2. Kyle Busch Toyota 206 ronden
3. Kyle Larson Chevrolet 206 ronden
4. Ryan Blaney Ford 206 ronden
5. Chris Buescher Ford 206 ronden
6. Regan Smith Chevrolet 206 ronden
7. Ty Dillon Chevrolet 206 ronden
8. Brad Keselowski Ford 206 ronden
9. Elliott Sadler Toyota 206 ronden
10. Brian Scott Chevrolet 206 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet