Formule Renault 3.5

FR3.5: Latifi zet snelste tijd in test Motorland, Visser goed uit de verf

latifi

De afgelopen dagen is het Formule Renault 3.5-seizoen 2014 afgesloten met een driedaagse test op Motorland Aragon. Allerlei nieuwe combinaties tussen teams en rijders werden alvast geprobeerd, in de meeste gevallen vooruitlopend op een winter van onderhandelingen. De Canadees Nicholas Latifi bleek na drie dagen de snelste, in de auto van Arden die dit seizoen van Pierre Gasly was. Van de Nederlanders kwam vooral Beitske Visser goed uit de verf: ze eindigde voortdurend in de toptien. Ook Nyck de Vries, Meindert van Buuren Jr en Indy Dontje waren namens Nederland present.

Tekst: Mattijs Diepraam
Foto's: World Series by Renault

Na de test meteen na afloop van de laatste ronde op Jerez was dit de tweede en afsluitende naseizoenstest voor de Formule Renault 3.5. Op Jerez was Matthieu Vaxivière de snelste, terwijl van de rookies onder meer Alex Fontana, Dean Stoneman, Egor Orudzhev, Jordan King en Alex Albon positief opvielen. Nyck De Vries reed uiteindelijk een tweede tijd, maar werd wegens ondergewicht naar de tiende plaats teruggezet. Steijn Schothorst testte de eerste dag voor Comtec en reed naar een 11e en 16e tijd.

devries

Ook op Motorland waren weer veel rookies actief, vooral uit de Eurocup, maar ook uit de GP3, F3, NEC en ALPS: van Pizzitola en Olsen tot Bonifacio en Délétraz, van Isaakyan en Auer tot Barnicoat en Morris, ze waren er allemaal, net als Orudzhev, Leclerc, Kirchhofer, Mardenborough, Romanov, Bosak. Ook Euroformula Open-coureurs Stuvik en Mason gaven acte de présence. Van alle nieuwkomers vielen vooral Albon, Malja, Pizzitola, Leclerc en Orudzhev positief op.

albon

Op de eerste dag was Alex Albon 's ochtends zelfs de snelste voor Lotus, gevolgd door Fantin en Visser. 's Middags nam een andere rookie, Gustav Malja, voor Zeta het roer over, met Latifi en Albon op enkele honderdsten achter de Zweed. Visser was in de middagsessie zevende. Op deze dag reed Indy Dontje voor Comtec twee keer naar een 19e tijd, terwijl Nyck de Vries (als een van de weinigen op de baan al met een contract op zak) twee keer 12e werd.

vaxiviere

Dinsdag was het de beurt aan Matthieu Vaxivière, net terug uit Shanghai, waar hij met ProSpeed deelnam aan de WEC-race. De Fransman van Lotus was in beide sessies de snelste, 's ochtends gevolgd door Fantin en Pizzitola, 's middags door Malja en Fantin. Drie Nederlanders kwamen in actie: Visser werd vijfde en zevende, De Vries negende en zevende. Meindert Van Buuren reed alleen 's middags, voor Comtec, en zette een 14e tijd.

visser

De tijd die Nicholas Latifi vanochtend voor Arden liet noteren, bleek niet alleen de snelste van de dag, maar ook van de hele test. In zijn voetsporen volgden Rowland – een titelfavoriet als hij doorgaat bij Fortec, wat volgens de Brit wel het plan is – en Pizzitola. Rowland was 's middags wel de snelste. Beitske Visser kopieerde intussen haar prestatie van gisteren met opnieuw een vijfde en zevende tijd, De Vries klokte een tiende en twaalfde tijd. Meindert van Buuren was 17e en 15e.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet