Sportscars

Sportscars: Porsche pakt pole voor 6 Uur van Shanghai

M14 4705

Neel Jani en Romain Dumas hebben Porsche in Shanghai de tweede pole position van het FIA WEC-seizoen bezorgd. De Porsche 919 Hybrid van het tweetal was over vier ronden gemiddeld net zo snel als de Toyota TS040 Hybrid van Anthony Davidson en Sebastien Buemi, maar doordat Jani de snelste ronde reed ging de pole naar het Zwitsers-Franse duo.


Tekst: Marcel ten Caat
Foto: Porsche

Op het Shanghai International Circuit was Porsche-coureur Neel Jani de absoluut snelste coureur met een tijd van 1:47.036. De Zwitser bleef daarmee de Toyota acht tiende van een seconde voor. Nadat alle coureurs hun ronden hadden gereden bleken zowel de Porsche als de Toyota een gemiddelde rondetijd van 1:48.300 te hebben, maar het was uiteindelijk de Porsche die van pole zal starten.

De tweede Porsche, met in de kwalificatie Mark Webber en Brendon Hartley achter het stuur, eindigde de sessie als derde, op slechts 0.024s van de pole. Alexander Wurz en Kazuki Nakajima zorgden er voor Porsche en Toyota de eerste twee startrijen innemen, Audi kwam niet verder dan de vijfde en zesde plaats.

In LMP2 was het wederom G-Drive Racing dat de snelste tijd noteerde. De Ligier JS P2 van Olivier Pla en Roman Rusinov was bijna een seconde sneller dan de rest van het veld in de klasse. KCMG eindigde als tweede, voor de SMP Racing Oreca.

Net als bij de vorige wedstrijd op Fuji wist Aston Martin de pole positions in de beide GTE klassen te veroveren. Darren Turner en Stefan Mücke waren in de GTE Pro-klasse een tiende sneller dan de Porsche Team Manthey Porsche van Fred Makowiecki en Patrick Pilet. Pedro Lamy en Christoffer Nygaard waren het snelste in GTE-Am.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet