DTM

DTM: Groeten uit Hockenheim - finale 2014

2014 Marco Kampioen
Bij BMW had men wat te vieren.

Afgelopen weekeinde was het circuit van Hockenheim als altijd de plaats van handeling voor de tiende en laatste DTM-race van het seizoen. Bij prachtig, bijna zomers-warm weer kwamen er volgens de officiële cijfers gedurende het weekeinde maar liefst 155.000 bezoekers naar Hockenheim en hoewel we dit aantal schromelijk overdreven vinden (helemaal volgepakt kunnen er zo'n 75.000 mensen in het beroemde Motodrom, en dat was bij lange na niet vol) mag zonder meer worden gesteld dat het er gezellig druk was. Ook wel weer eens goed om een DTM-weekeinde in Duitsland met een goede opkomst mee te maken, want dat was dit jaar lang niet altijd het geval. De strijd om de rijders- en teamtitels was, zoals bekend, al lang beslist; alleen de kampioen bij de merken moest nog worden gevonden. Voor de rest was er de allerlaatste Volkswagen Scirocco R-Cup-race (de klasse wordt volgend jaar opgevolgd door de nieuwe Audi Sport TT Cup), en ook de Porsche Carrera Cup en het FIA EK Formule 3 beleefden hun seizoensfinale. Wat we in en om het circuit verder nog zagen, tonen we hier in onze gebruikelijke impressie.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: Willem J. Staat

2014 125 jaar Bosch

Ter gelegenheid van het afscheid van de Volkswagen Scirocco R-Cup had bandenpartner Dunlop, dat dit jaar het 125-jarig bestaan viert, een oude Kever meegebracht.

2014 A7 Audi

Maar ook de toekomst kregen we te zien: deze Audi RS 7 legde met behulp van ondermeer GPS-technologie zonder bestuurder een volledige ronde op snelheid over her 5,474 kilometer lange circuit van Hockenheim af. Een bijzondere gewaarwording.

2014 A7 Concept Pilot driving computer

Ja, er zijn nog wel heel wat computers voor nodig, maar knap blijft het.

2014 Ford Mustang

Deze Mustang van Hockenheim-circuitdirecteur Schumacher trok ook de nodige bekijks.

2014 Tous Avec Jules Tambay

Uiteraard werd ook in Hockenheim Jules Bianchi niet vergeten.

2014 BMW Groepsfoto

BMW schreef racehistorie door voor de vierde keer met een nieuwe auto de DTM-titel te winnen, na de 635 CSi (met Volker Strycek in 1984), de E30 M3 (met Eric van de Poele in 1987), de M3 DTM (met Bruno Spengler in 2012) en de M4 DTM (met Marco Wittmann dit jaar).

2014 Van Eldik

Frits van Eldik was even afgeleid, terwijl zijn Zwitserse collega Daniel Reinhard het onderwerp keurig in beeld houdt.

2014 Zonsondergang Mercedes

Maar ook de ster straalde boven Hockenheim, want Mercedes-Benz heeft daar nog steeds verreweg de meeste DTM-overwinningen in de boeken staan. Op slechts een uur van Stuttgart is het voor het merk bovendien een thuisrace.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet