Supercar Challenge

Supercar Challenge: Cor Euser met overwinning op passende wijze kampioen Supersport-divisie

header

Cor Euser heeft met een snaarstrakke overwinning op TT circuit Assen het kampioenschap behaald in de Supersport-divisie van de Supercar Challenge. Op een opdrogende baan was de Lotus-coureur razendsnel en gaf hij de concurrentie geen kans. Dennis de Groot en Michael Verhagen behaalden een tweede plaats, Eric van den Munckhof maakte het podium compleet. In de Sport-divisie ging de overwinning naar Wesley en Maurits Caransa, voor Erwin van Dijk en het duo Dennis de Borst/Martin de Kleijn.

Tekst en foto's: PR

20141019-ssp-race2 5

Onder natte omstandigheden had Eric van den Munckhof de beste start. De BMW-coureur ging als leider de eerste bocht in maar stond wel meteen onder zware druk van Cor Euser en Michael Verhagen. Lang kon Van den Munckhof dan ook niet genieten van de eerste positie, want Cor Euser zag al snel een gaatje om Van den Munckhof te verschalken.

Ook Lotus-coureur Huub Delnoij was in de beginfase snel onderweg. De jonge coureur was begonnen op de vierde positie maar lag na de eerste ronde al op de tweede plaats. Daarachter lag Van den Munckhof op positie drie, Boorsma op plaats vier en Verhagen op positie vijf.

Cor Euser was sterk onder deze natte omstandigheden en kon in de beginfase meteen meerdere seconden uitlopen op achtervolger Huub Delnoij. Delnoij kon op zijn beurt ook een voorsprong opbouwen ten opzichte van zijn achtervolger, Eric van den Munckhof. Van den Munckhof stond op zijn beurt weer onder zware druk van Tristan Boorsma.

20141019-ssp-race2 4

Achter Boorsma was Ronald van Loon snel onderweg. De BMW-coureur lag na de beginfase al op de zesde positie en zette daarna Michael Verhagen onder druk. Van Loon lukte het niet veel later zelfs dan ook op de vijfde positie van Verhagen af te pakken.

Op Cor Euser stond ondertussen geen maat. De Lotus-rijder bouwde voorafgaand aan de pitstops al een ruime voorsprong op en lag na twintig minuten al dertig seconden voor op Huub Delnoij.

Ook na de pitstops was het Cor Euser die in de Supersport-divisie aan de leiding lag. Achter Euser lag Dennis de Groot op de tweede positie, voor René Wijnen, Eric van den Munckhof en Ronald van Loon.

René Wijnen kon zijn tweede plaats in de wedstrijd niet behouden. Wijnen stond onder zware druk van Dennis de Groot, die Wijnen al snel kon inhalen. Ook Eric van den Munckhof slaagde er niet veel later in om Wijnen te verschalken. De Seat-coureur viel hiermee terug naar de vierde positie.

20141019-ssp-race2 1

Voor Wijnen was het leed daarna nog niet voorbij, want de Seat-coureur moest met nog een paar minuten op de klok zijn auto met een kapotte wielophanging naast de baan parkeren. Dit gaf de vierde positie in de wedstrijd aan Huub Delnoij, voor Van Loon en Boorsma.

Aan Cor Euser ging dit allemaal voorbij. De Lotus-coureur reed solide aan de leiding en stond die dan ook niet meer af. Euser won dus de race en wist zich daarmee te kronen tot de nieuwe kampioen van de Supercar Challenge powered by Pirelli Supersport-kampioen van 2014! Dennis de Groot en Michael Verhagen eindigden de race op plaats twee, voor Eric van den Munckhof op de derde positie.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet