Acceleration 14

Acceleration: Glorieuze overwinningen voor Melker en Van Dongen in Assen

 KPH2956

Nigel Melker heeft op het TT circuit in Assen bewezen dat hij nog steeds 'the rain man' is. Met maar liefst 38 seconden voorsprong en op full wets wist hij de tweede FA1 race op een natte baan te winnen, net zoals de eerste race op deze finaledag van ACCELERATION 2014. De Spaanse oud-Formule 1 testrijder Dani Clos bood de Nederlander dit weekend de grootste concurrentie, maar moest zijn meerdere bekennen in de Barendrechter. Melker vertelt: "Ik kan terugkijken op een mooi kampioenschap. Het team – Azerti – werd elke race beter en de auto was goed en ontzettend snel. Het was jammer dat Mirko Bortolotti, mijn grootste concurrent van het seizoen, niet aanwezig was om hier in Assen mee te strijden voor het kampioenschap, maar ik ben erg blij om twee zeges op mijn naam te schrijven voor het thuispubliek."

Tekst en foto's: PR

Danny van Dongen startte de tweede MW-V6 Pickup Series race vanaf P1. Met Daniel de Jong op zijn hielen was het meteen een spannende strijd. De Jong haalde Van Dongen in na een aantal ronden en reed richting het podium. "Op dat moment waren de rollen omgedraaid en kon hij mee in mijn slip stream. Ik probeerde bij hem weg te lopen en steeds later te remmen, maar hij deed hetzelfde en ik kreeg geen gat. Ik heb hard moeten verdedigen, maar ben blij dat ik deze race heb gewonnen," vertelt De Jong na afloop van race 2.

Champions MW-V6

Desalniettemin was Danny van Dongen al winnaar van de MW-V6 Pickup Series: "Het was een spannend kampioenschap. We hebben mooie races gehad. Heel verschillende circuits bezocht en het is nooit makkelijk geweest om in de top te rijden. Zeker de reversed grid is altijd een spannende twist voor de derde en laatste race. Ik heb goede concurrentie gehad, ook van de lokale helden. Ik heb veel nieuwe rijders leren kennen en het was gewoon erg gezellig – op en naast de baan." De Zweed Alx Danielsson was net zoals gisteren in de kop van het veld te vinden. Danielsson wist ook de derde plaats in het kampioenschap te veroveren. "Aangezien ik een aantal races gemist had, had ik niet verwacht deze overwinning te halen, maar dat maakt me niet minder blij. De auto is geweldig om in te rijden, je kunt ermee vechten en zij aan zij strijden voor de overwinning", zei Danielsson.

unnamed

Johan Kraan runde dit jaar de Legend SuperCup, die overduidelijk gewonnen werd door de Georgiër Davit Kajaia. "Ik wist tot een paar weken voordat we van start gingen met ACCELERATION nog niet dat ik het mocht gaan doen. In de week voordat we naar Portimão gingen, kregen we het rond en lag er in de eerste ronde meteen een mega uitdaging op ons te wachten. Gelukkig had ik een goed team om me heen verzameld om de klus te klaren. Het is voor ons een stap voorwaarts in onze carrière en het is een prachtig seizoen om op terug te kijken", aldus een trotse Johan Kraan.

Podium Assen

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet