Clio Cup

Clio Cup Benelux: Winst en titel voor Sebastiaan Bleekemolen

480 sebas op kop 2278

Sebastiaan Bleekemolen heeft in stijl de Clio Cup Benelux-titel in de wacht gesleept door de eerste wedstrijd van het weekend op zijn naam te schrijven. De nu dus viervoudig Clio-kampioen kon voortijdig de titel binnenhalen omdat Niels Langeveld niet verder kwam van plaats zeven. De race was met Melvin de Groot op twee, Loris Hezemans op drie en Michael Bleekemolen op vier een compleet Team Bleekemolen succes. De Clio Challenge leverde een overwinning op voor Peter Schreurs, voor Benjamin van den Berg en Teun van Dam.


Tekst: Remco Scheelings
Foto's: Co van der Gragt en Erik van der Schaaff

Na zijn dubbele poleposition van zaterdag begon leider Sebastiaan Bleekemolen met een voorsprong van tien punten op Niels Langeveld aan de eerste Clio Cup Benelux-race van de Formido Finaleraces. Ten opzichte van zijn grootste rivaal, die in de kwalificatie niet verder was gekomen dan plaats vijf, wist Bleekemolen zich in de rug gedekt door zijn teamgenoten Melvin de Groot, Loris Hezemans en vader Michael Bleekemolen, die op de startopstelling de plaatsen twee tot en met vier innamen.

Bij de start was iedereen goed weg waarbij de vier Bleekemolen-auto's hun posities wisten te behouden. In de Clio Challenge was er meteen een probleem voor de als eerste in deze klasse voor auto's van het model Clio 3 vertrokken Wilbert van den Burg, die in de Tarzanbocht spinde.

Aan kop hadden Sebastiaan Bleekemolen en De Groot elkaar direct gevonden en reden weg bij Michael Bleekemolen en Hezemans. Nog groter werden de problemen van Langeveld toen de nummer twee in de tussenstand bij een inhaalpoging op de vierde plaats zelfs een positie verspeelde aan Niels Kool.

crash1 2225

crash2 2222

crash3 2224

crash4 2235

De wedstrijd kende een lange rustperiode toen Maurits Werkhoven bij het opkomen van het rechte stuk van de baan raakte. De zwaar beschadigde Clio bleef midden op het asfalt staan en dus werd het veld door de safetycar opgevangen. De rijder bleef ongedeerd maar omdat ook de bandenstapels weer rechtgezet moesten worden, duurde de safetycar-periode langer dan gebruikelijk. Bij de eerste doorkomst achter de safetycar bleek er echter toch nog het een en ander gebeurd te zijn, want opeens leidde De Groot voor Sebastiaan Bleekemolen, Hezemans, Michael Bleekemolen, Kool, Jan Muys, Marcel Dekker, Régis Gosselin en een naar de negende plaats teruggevallen Langeveld.

Met nog twaalf van de dertig minuten te gaan, werd het veld weer losgelaten. De Groot ging al heel vroeg op het gas, maar Sebastiaan Bleekemolen reageerde alert en bleef in de slipstream van de leider. Hezemans moest echter wel een gaatje toestaan, waardoor ook Michael Bleekemolen en zijn achtervolgers direct op grotere achterstand werden gezet.

480 langeveld 2194

Vanaf plaats negen startte Langeveld zijn inhaaljacht, passeerde eerst Gosselin om vervolgens ook Muys voorbij te gaan. Bij plaats zeven, achter Dekker, stokte de opmars en dat was ook de plek waar Langeveld de finish passeerde.

480 de groot op kop 2326

Aan kop was het Team Bleekemolen teamwork perfect want hoewel Sebastiaan Bleekemolen sneller was, kon hij de leidende De Groot niet direct verschalken. Met nog iets meer dan een ronde te gaan liet De Groot echter Sebastiaan Bleekemolen passeren. Met zijn overwinning pakte Sebastiaan Bleekemolen precies genoeg punten om met een voorsprong van 22 punten vanmiddag de laatste wedstrijd in te kunnen gaan. Omdat er daarin slechts 21 punten te verdienen zijn, was de Clio Cup Benelux-titel een feit.

480 loris 2329

Met een derde plaats voor Hezemans en een vierde voor Michael Bleekemolen was de volledige top vier een Team Bleekemolen aangelegenheid en het teamsucces compleet. Kool legde beslag op plaats vijf terwijl Dekker als zesde de finish passeerde.

In de Clio Challenge ging de winst naar Peter Schreurs, voor Benjamin van den Berg en Teun van Dam.

Uitslag race 1 Clio Cup Benelux
Formido Finaleraces, zondag 19 oktober 2014, Circuit Park Zandvoort
1. Sebastiaan Bleekemolen (Team Bleekemolen) 13 ronden
2. Melvin de Groot (Team Bleekemolen) + 0.421
3. Loris Hezemans (Carsport Holland) + 4.281
4. Michael Bleekemolen (Team Bleekemolen) + 5.393
5. Niels Kool (Kool Racing) + 5.652
6. Marcel Dekker (Dekker Racing) + 6.181
7. Niels Langeveld (Certainty Racing Team) + 7.400
8. Jan Muys (Dekker Racing) + 7.651
9. Régis Gosselin (Equipe Verschuur) + 10.559
10. Peter Schreurs (BS Racing) + 19.087 (Clio Challenge)
11. Benjamin van den Berg (Harders Plaza Racing) + 19.590 (Clio Challenge)
12. Maurits Sandberg (Certainty Racing Team) + 23.127
13. Koen Wauters (DVB Racing) + 24.614
14. Teun van Dam (Dekker Racing) + 26.179 (Clio Challenge)
15. Wilbert van den Burg (Visual Art) + 31.158 (Clio Challenge)
16. Martijn Kool (Presenzaracing.eu) + 31.966 (Clio Challenge)
17. Stan van Oord (Certainty Racing Team) + 32.800 (Clio Challenge)
18. Marco Ditzel (Ditzel) + 33.694
19. Jos Veldboer (Dekker Racing) + 53.623 (Clio Challenge)

Uitgevallen
Maurits Werkhoven (Certainty Racing Team) (Clio Challenge)
Marcel van de Maat (BS Racing) (Clio Challenge)

Niet gestart
Robert van den Berg (Harders Plaza Racing)

Snelste ronde: Sebastiaan Bleekemolen in 1:56.637

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet