Sportscars

Sportscars: Vier uit vijf voor Jota Sport in kwalificatie op Estoril

phototheque-2014-Red Bull Ring-p18t9jije3dgm1m471kksjbr1cqj7

Jota Sport start vanmiddag voor de vierde keer in vijf European Le Mans Series races vanaf pole position. Op het circuit van Estoril was Harry Tincknell de snelste coureur. De Brit versloeg Thiriet by TDS Racing-coureur Tristan Gommendy en Nelson Panciatici. 


Tekst: Marcel ten Caat
Foto: ELMS

Nadat op Paul Ricard de succesvolle reeks van pole positions werd doorbroken, wist Tincknell in Portugal weer de snelste tijd neer te zetten. Met een snelste tijd van 1:29.497 bleef de Zytek-Nissan de Ligier JS P2 van Gommendy ruim zeven tiende van een seconde voor. 

De pole levert Jota Sport ook een extra punt op, waardoor het verschil tussen het Britse team en de huidige leiders in het kampioenschap, Signatech-Alpine, nu negen punten is. Mocht Jota Sport vanmiddag winnen en Signatech-Alpine derde of lager finishen dan is het Britse team kampioen, bij een overwinning of betere klassering dan Jota Sport prolongeert Signatech de ELMS-titel.

De sessie werd met nog iets minder dan zeven minuten te gaan kort onderbroken, nadat Frank Mailleux zijn Race Performance Oreca in de grindbak parkeerde.

In de GTE-klasse ging de pole position naar de Gulf Racing UK Aston Martin Vantage van Stuart Hall. De Brit, die gisteren zijn dertigste verjaardag vierde, wist de JMW Motorsport Ferrari achter zich te houden. AF Corse-coureurs Matt Griffin en Duncan Cameron, de leiders in het kampioenschap, zullen de race vanaf de derde plek aanvangen.

SMP Racing behaalde in de GTC-klasse de pole. Net als op Paul Ricard versloeg Luca Persiani Kevin Korjus (ART Grand Prix-McLaren). Anton Ladygin, David Markozov en Olivier Beretta kwamen niet verder dan de achtste plek, het drietal begint de laatste race van het seizoen met een voorsprong van 18,5 punten. De ProSpeed Competition Porsche van onder andere Max van Splunteren eindigde de kwalificatie op de derde plaats.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet