F. Renault 1.6 NEC

FR 1.6 NEC: Anton de Pasquale ook oppermachtig in race twee

480 podium 5771

Anton de Pasquale heeft ook de tweede Formule Renault 1.6 NEC Junior-wedstrijd met grote overmacht op zijn naam geschreven. Net als gisteren reed de Australiër bij de start meteen bij het veld weg en passeerde met een voorsprong van 4,6 seconden als eerste de finish. Op de plaatsen twee en drie met Ferdinand Habsburg en Florian Janits ook twee rijders van Lechner Racing School. Achter Max Defourny was Boris Kolff met een vijfde plaats de hoogst geklasseerde Nederlander.


Tekst: Remco Scheelings
Foto's: Co van der Gragt

Net als in de eerste race van zaterdagmiddag mocht Anton de Pasquale ook de tweede wedstrijd van de Formule Renault 1.6 NEC Junior vanaf poleposition beginnen. Met op twee Ferdinand Habsburg, op drie Florian Janits en op vier Max Defourny dit keer zelfs vier rijders van Lechner Racing School op de eerste vier plaatsen. Daarachter met Roy Geerts (Stuart Racing Team) en Boris Kolff (Provily Racing) de eerste twee Nederlanders op de startopstelling.

start 5638

Bij de start was het hele veld goed weg waardoor De Pasquale meteen de leiding kon nemen, gevolg door Habsburg, Janits en Defourny die het al snel aan de stok kreeg met een oprukkende Geerts. Met een late uitremactie wist Geerts de vierde plek over te nemen terwijl Defourny onder druk kwam van Kolff. Aan kop stond er opnieuw geen maat op De Pasquale, maar om plaatst twee werd het na een paar ronden spannend tussen Habsburg en Janits terwijl Geerts naar dit tweetal toe kon rijden.

Na vijf ronden bedroeg de voorsprong van De Pasquale al vier seconden. Spannender was het om plaats twee waar Habsburg op de voet gevolgd werd door Janits en Geerts terwijl op plaats vijf Defourny Kolff in zijn versnellingsbak wist. Helaas kwam in de zevende ronde een eind aan de strijd om plaats twee. Geerts had bij het inhalen van Defourny contact gemaakt en kreeg een drivethrough. Nog voor hij zijn straf kon inlossen zocht Geerts echter al met een probleem definitief de pits op.

florian janitz 2143
Florian Janitz

Met het verdwijnen van Geerts was de spanning om plaats twee ook weg. Achter De Pasquale volgden op respectabele afstand Habsburg en Janits. Leuker was het in de strijd om plaats vier waar Defourny zich Kolff van het lijf moest zien te houden, terwijl daar weer achter Ralf Aron en Paul Sieljes elkaar het leven zuur maakten.

480 kolff 2165

Kolff kon zijn aanval echter steeds niet afmaken en dus veranderde er in de laatste ronde niets meer in de volgorde. Daarmee pakte De Pasquale net als gisteren met grote overmacht de overwinning, voor Habsburg, Janits en Defourny. Op plaats vijf Kolff als beste Nederlander.

Uitslag race 2, Formule Renault 1.6 NEC Junior
Formido Finaleraces, Circuit Park Zandvoort, zondag 19 oktober 2014
1. Anton de Pasquale (AUS), Lechner Racing School 12 ronden
2. Ferdinand Habsburg (AUT), Lechner Racing School + 4.620
3. Florian Janits (AUT), Lechner Racing. School + 5.978
4. Max Defourny (B), Lechner Racing School + 12.434
5. Boris Kolff (NED), Provily Racing + 12.841
6. Ralf Aron (EST), Scuderia Nordica + 14.560
7. Paul Sieljes (NED), Stuart Racing Team + 15.121
8. Oliver Söderström (SWE), Scuderica Nordica + 18.295
9. Laurents Horr (D), Dutt Motorsport + 19.335
10. Jakob Schober (AUT), Lechner Racing School + 21.679
11. Nico Otto (D), Captain Racing + 26.042
12. Cedric Piro (D), Pirosports + 32.356

Uitgevallen
Roy Geerts (NED), Stuart Racing Team

Snelste ronde: Anton de Pasquale in 1:46.670

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet