Clio Cup

Clio Cup Benelux: Sebastiaan Bleekemolen deelt met dubbele pole eerste klap uit

480 team bleekemolen 5110

In de strijd om de Clio Cup Benelux-titel heeft Sebastiaan Bleekemolen in de kwalificatie de eerste tik uitgedeeld aan concurrent Niels Langeveld. Bleekemolen zette de snelste tijd op de klokken terwijl Langeveld bleef steken op plaats vijf. Niet alleen verdiende Bleekemolen daarmee in de titelstrijd een extra punt, wellicht nog belangrijker is dat de plaatsen twee tot en vier met Melvin de Groot, Loris Hezemans en Michael Bleekemolen ook naar Team Bleekemolen-rijders gingen. Ook voor race twee pakte Sebastiaan Bleekemolen de pole (ook weer een extra punt), gevolg door De Groot en Langeveld. Snelste rijder in de Cup Challenge, de aparte klasse voor Clio's van het vorige model, ging naar Wilbert van den Burg, voor Maurits Werkhoven en Benjamin van den Berg.


Tekst: Remco Scheelings
Foto's: Co van der Gragt

480 rij clio 1657

De laatste Clio Cup Benelux-kwalificatie van het seizoen is meteen een heel belangrijke. In de tussenstand leidt Sebastiaan Bleekemolen, maar de voorsprong van de drievoudig kampioen op Niels Langeveld bedraagt slechts acht punten. Met 44 punten te vergeven is ook de op een derde plaats geklasseerde Melvin de Groot nog niet geheel kansloos. Ieder punt is dus van belang en omdat een eerste startpositie ook een punt oplevert, kan er meteen serieus zaken worden gedaan.

480 sebastiaan 1695

De Team Bleekemolen-teamgenoten en titelkandidaten Sebastiaan Bleekemolen en Melvin de Groot zochten meteen na het uitrijden van de pits elkaars slipstream op en reden zo in de eerste tien minuten van de kwalificatie met een onderling verschil van slechts 0,06 seconden naar de plaatsen één en twee. Vooral de tijden laag in de 1:56 en het feit dat het tweetal dat meerdere ronden kon herhalen, maakte indruk.

De Dekker Racing-teamgenoten Marcel Dekker en Jan Muys probeerden hetzelfde spelletje te spelen en schoven in eerste instantie door naar de plaatsen vijf en zes, maar konden toch niet in de buurt van Bleekemolen en De Groot komen.

480 hezemans

Dat Team Bleekemolen zijn zaakjes goed voor elkaar had, bleek wel toen Loris Hezemans naar de derde en Michael Bleekemolen naar de vierde plaats doorschoven.

480 langeveld 1702

Het wachten was op Niels Langeveld die met nog zeven minuten te gaan nog niet verder was gekomen dan een 18de plaats. De volgende ronde van Langeveld was echter een stuk beter en daarmee klom de Certainty Racing Team-piloot op naar plaats vijf. Verdere tijdsverbeteringen zaten er echter niet in en daarmee moet Langeveld morgen in de eerste race afrekenen met drie Team Bleekemolen-rijders voordat hij in de buurt van zijn grootste concurrent Sebastiaan Bleekemolen kan komen. Ook voor race twee eiste Sebastiaan Bleekemolen de poleposition voor zich op, opnieuw gevolgd door De Groot. In race twee mag Langeveld op basis van zijn een-na-snelste ronde vanaf plaats drie vertrekken. Door zijn dubbele pole bouwde Sebastiaan Bleekemolen zijn voorsprong met twee punten uit. Een uitstekende kwalificatie reed Niels Kools, die achter Langeveld de zesde tijd op de klokken zette en daarmee Robert van den Berg, Muys en Dekker voorbleef.


480 snelste 1687

In de Cup Challenge, de aparte klasse voor Clio's van het vorige model, pakte Wilbert van den Burg de snelste tijd, gevolg door Maurits Werkhoven, Benjamin van den Berg en Peter Schreurs.

Uitslag kwalificatie Clio Cup Benelux
Formido Finaleraces, zaterdag 18 oktober 2014, Circuit Park Zandvoort
1. Sebastiaan Bleekemolen (Team Bleekemolen) in 1:56.155
2. Melvin de Groot (Team Bleekemolen) + 0.061
3. Loris Hezemans (Carsport Holland) + 0.336
4. Michael Bleekemolen (Team Bleekemolen) + 0.344
5. Niels Langeveld (Certainty Racing Team) + 0.440
6. Niels Kool (Kool Racing) + 0.706
7. Robert van den Berg (Harders Plaza Racing) + 0.861
8. Jan Muys (Dekker Racing) + 1.029
9. Marcel Dekker (Dekker Racing) + 1.207
10. Régis Gosselin (Equipe Verschuur) + 1.503
11. Wilbert van den Burg (Visual Art) + 2.273 (Clio Challenge)
12. Maurits Werkhoven (Certainty Racing Team) + 2.351 (Clio Challenge)
13. Benjamin van den Berg (Harders Plaza Racing) + 2.915 (Clio Challenge)
14. Peter Schreurs (BS Racing) + 2.957 (Clio Challenge)
15. Koen Wauters (DVB Racing) + 2.978
16. Martijn Kool (Presenzaracing.eu) + 3.251 (Clio Challenge)
17. Teun van Dam (Dekker Racing) + 3.381 (Clio Challenge)
18. Maurits Sandberg (Certainty Racing Team) + 3.405
19. Stan van Oord (Certainty Racing Team) + 3.876 (Clio Challenge)
20. Marco Ditzel (Ditzel) + 3.963
21. Marcel van de Maat (BS Racing) + 4.342 (Clio Challenge)
22. Jos Veldboer (Dekker Racing) + 4.895 (Clio Challenge)

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet