VLN

VLN: Thuiszege voor ROWE Racing. Jaap van Lagen derde in Porsche Cup klasse


vln-2014-10-11-040
Start van een schitterende wedstrijddag op de Nordschleife.

Een mooie thuiszege voor de ROWE SLS AMG Mercedes GT3 van de combinatie Maro Engel/Christian Hohenadel in de VLN wedstrijd op de Nürburgring. Na exact 4.03.49.73 secs. werd de Mercedes als eerste afgevlagd. Als tweede eindigde de Audi Experience Audi R8 LMS Ultra van Marco Werner/Christopher Haase/Markus Winkelhock. Jaap van Lagen eindigde als 20e algemeen en derde in de Porsche Cup klasse.

Tekst Willem J. Staat
Foto's VLN/Jan Brücke

vln-2014-10-11-031
De ROWE SLS AMG Mercedes GT3 van Engel/Hohenadel op weg naar een prachtige Nordschleife overwinning


Thuiszege voor ROWE Racing op de Nürburgring
ROWE was niet alleen hoofdsponsor van deze VLN 4 Uurswedstrijd maar tevens ook nog eens hoofdsponsor van het evenement. De start van de kwalificatie moest vanwege mist een uur uitgesteld worden maar zowel de kwalificatie als wedstrijd vonden onder schitterende omstandigheden plaats. Al tijdens de kwalificaties reden er auto's onder de 8 minuten. Audi-coureur Frank Stippler vestigde met een tijd van 7.57.474 secs. vestigde de Nordschleife specialist een absoluut nieuw record! Stippler nam direct de leiding maar werd al op het GP-gedeelte door de SLS AMG Mercedes van Engel aangereden. Het incident bleef zonder verdere gevolgen. De fabrieks Bentley Continental GT3 van de combinatie Guy Smith/Andy Meyrick in de openingsfase direct al bij een aanrijding met de Frikadelli Porsche 911 GT3 van de combinatie Abbelen/Schmitz/Huisman in het baangedeelte Flugplatz betrokken en verliest veel tijd. De Frikadelli Porsche moest definitief opgeven.Later zou de Bentley nog even weer weg vervolgen maar kwam tegen 14.00U op het GP gedeelte definitief tot stilstand. Ook de Subaru WRX STI van de combinatie Carlo van Dam/Marcel Lasee loopt in de openingsfase averij op.De Phoenix Audi R8 LMS Ultra van Basseng/Stippler moet al vroeg vanwege een klapband naar binnen en verliest later ook nog eens door een Stop/Go veel tijd nadat men te vroeg bij een pitstop was weggereden. De Falken Porsche 911 GT3 R van Ragginger valt eveneens vroeg na een crash uit.

De Audi Experience Audi R8 LMS Ultra van Werner/Haase/Winkelhock liet met een tijd van 8.07.622 de snelste wedstrijdronde registreren.Audi-coureur Marco Werner reed overigens dertig jaar geleden op de Nordschleife in de VLN zijn allereerste wedstrijd en denkt er nog niet over om te stoppen.

vln-2014-10-11-044
Bij de Audi Race Experience telt het funelement.

Marco Werner:
" Mijn volgende doel? Heel eenvoudig in de volgende jaren nog veel plezier aan de autosport beleven. Eigenlijk was het nog niet eens echt mijn doel om hier op het podium te staan. Het is leuk dat het gelukt is. Het is al een genot om met de Audi R8 LMS op de Nordschleife te rijden. Daar geniet ik nog steeds elke ronde van. In mijn carriere heb ik veel bereikt. Het racen neem ik nog steeds erg serieus maar ga er nu wel erg ontspannen tegenaan!"

De privé Audi R8 LMS Ultra van Marc en Dennis Busch eindigde als vierde. Daarachter volgden de Porsche 911 GT3 RSR van Georg Weiss/Oliver Kainz/Michael Jacobs en de Aston Martin Vintage GT3 van de Britten Stuart Leonard/Paul Wilson met daarachter de Walkenhorst BMW Z4 GT3 van de combinatie Stefan Aust/Felipe Laser/Ralf Oeverhaus

vln-2014-10-11-045
Prachtig gezicht de Bentley Continental GT3 op de Nordschleife.


VLN Titel beslist
De overall VLN titel werd vanmiddag eveneens beslist. Met een klasse-overwinning stelde de combinatie Derscheid/Flehmer met hun BMW 325 definitief het VLN kampioenschap veilig. Ook de titelstrijd in de nieuwe BMW 235i klasse werd vandaag beslist. Hier ging de titel naar de combinatie Daniels/Uwe Ebertz. Jaap van Lagen eindigde in de CUP2 Porsche klasse samen met Jeffrey Schmidt en Don Stephano als derde en als 20e algemeen, maar vanwege een protest is er officieel geen uitslag van deze klasse.

Uitslag
1. Maro Engel/Christian Hohenadel SLS AMG Mercedes Benz AMG GT3 26 ronden
2. Marco Werner/Christopher Haase/Markus Winkelhock Audi R8 LMS Ultra 26 ronden
3. Marc Basseng/Frank Stippler Audi R8 LMS Ultra 26 ronden
4. Dennis Busch/Marc Busch Audi R8 LMS Ultra 26 ronden
5. Georg Weiss/Oliver Kainz/Michael Jacobs/Jochen Krumbach Porsche 911 GT3 RSR 26 ronden
6. Stuart Leonard/Paul Wilson Aston Martin Vantage GT3 26 ronden
7.Stefan Aust/Felipe Laser/Ralf Oeverhaus BMW Z4 GT3 26 ronden
8. Wolfgang Kohler/Christian Menzel Porsche 911 GT3 26 ronden
9. Adam Osieka/Steve Jans Porsche 911 GT3 Cup 26 ronden
10.Marc Hennerici/Markus Paltalla/Dennis Trebing Porsche 911 GT3 Cup 26 ronden

vln-2014-10-11-033
Winnaars Maro Engel en Christian Hohenadel.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet